Afla cum va fi starea vremii luni si marti.

  • Luni
In vestul, centrul si nordul tarii, cerul va fi mai mult noros si local, se vor semnala precipitatii in general slabe cantitativ, predominant sub forma de ninsoare, iar in zonele de munte va ninge. In restul teritoriului innorarile vor fi temporare si doar pe arii restranse se vor semnala precipitatii slabe, in primele ore ale zilei, mai ales sub forma de ploaie, iar noaptea acestea vor fi mixte si pot favoriza depunerile de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane. Izolat in zonele joase, dimineata si noaptea, va fi ceata.

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decat cele normale la inceput de februarie, cu maxime cuprinse intre 1 grad in Dealurile de Vest si in depresiunile intramontane si 9 grade in extremitatea de sud a tarii si minime intre -6 si 3 grade.

  • Marti
Desi in scadere fata de intervalul anterior, valorile termice vor fi usor mai ridicate comparativ cu mediile multianuale, cu precadere in sudul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare, ziua in nordul, centrul si estul tarii, iar noaptea in sud-vest. Pe arii restranse se vor semnala precipitatii slabe, sub forma de ninsoare la munte, in Maramures si Transilvania, predominant ninsori in Moldova si mixte in Muntenia si in Dobrogea. Vor fi conditii de polei. Vantul va prezenta unele intensificari in prima parte a intervalului la munte si in regiunile sudice, apoi va slabi in intensitate.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 grad in depresiunile din estul Transilvaniei si 9 grade in Oltenia, iar cele minime se vor incadra intre -10 si 1 grad. Mai ales noaptea, in zonele joase de relief, izolat, va fi consemnata ceata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.