Peste 230 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne au fost trimisi in judecata, anul trecut, in dosare instrumentate de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie, sub coordonarea procurorilor Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, DNA si DIICOT.
In 2014 au fost inculpate 1.603 persoane, cu 35 la suta mai multe decat in anul precedent, dintre care 236 sunt angajati ai Ministerului Afacerilor Interne, 31 cu functii de conducere si 205 cu functii de executie, se arata in bilantul Directiei Generale Anticoruptie.

Ofiterii de politie judiciara ai DGA au facut anul trecut cercetari in 2.414 dosare si s-a inceput urmarirea penala in 1.023 de cazuri, dintre care 183 sunt instrumentate sub coordonarea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, 35 sub coordonarea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si 805 de catre procurori ai structurilor teritoriale ale Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie. In ceea de priveste masurile preventive, au fost arestate 251 persoane, dintre care 37 la domiciliu. Totodata, in 31 de dosare s-a hotarat controlul judiciar asupra unor inculpati. Politistii DGA au facut, anul trecut, 141 de actiuni de prindere in flagrant, care au vizat 158 de persoane cercetate pentru fapte de coruptie sau asimilate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.