Ioan Niculae a venit, vineri, la DIICOT, fiind citat in dosarul Romgaz-Interagro, in care este urmarit pentru instigare la abuz in serviciu si spalare de bani, alaturi de fostul ministru al Economiei Adriean Videanu.

Potrivit unor surse judiciare, Ioan Niculae a fost chemat la Directia de Investigarea Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) pentru a oferi lamuriri finale cu privire la expertiza din dosarul cunoscut ca "Romgaz-Interagro".

Omul de afaceri Ioan Niculae este urmarit penal, alaturi de apropiati ai sai, pentru instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, sustragere de sub sechestru si spalare de bani. In acelasi dosar, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu este acuzat de abuz in serviciu pentru ca l-ar fi favorizat pe omul de afaceri, scrie MEDIAFAX.

Potrivit procurorilor, Varujan Vosganian si Adriean Videanu, in perioada in care au fost ministri ai Economiei, au aprobat si sustinut in Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae si au folosit unitatea nationala de interes strategic SNGN Romgaz in interesul privat al SC Interagro SA - firma a omului de afaceri -, producand un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.