Nu mai este o noutate ca fumatul, printre altele, are un efect devastator asupra danturii. Renunta la fumat pana nu este prea tarziu!

Ingalbenirea dintilor, sensibilitatea dentara, tartrul si respiratia urat mirositoare sunt numai cateva dintre problemele la care esti expus daca fumezi.

Cele mai cunoscute MITURI despre renuntarea la fumat

Pe langa bolile gingivale si dezvoltarea necontrolata a bacteriilor din cavitatea bucala, fumatul reprezinta principala cauza care duce la dezvoltarea cancerului oral. Acest tip de cancer este unul periculos pentru ca semnele timpurii ale acestuia nu sunt usor de observat. Iar atunci cand cancerul oral evolueaza, acesta se raspandeste in organism prin intermediul sistemului limfatic, celulele canceroase fiind transportate prin limfa”, explica Dr. Ion Melnic, specialist in chirurgie dento-alveolara si coordonator al Clinicii Dr. Melnic, potrivit csid.ro.

Ce se intampla DE FAPT cu plamanii nostri atunci cand fumam

Rezultatele unor studii recente au scos la iveala lucruri ingrijoratoare. Peste 90% dintre pacientii care au diverse forme de cancer oral sunt fumatori si peste 35% dintre cei care fumeaza au cel putin trei afectiuni dentare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.