Seful Biroului Resurse Umane de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bucuresti, Iulian Bocse, a fost retinut de procurorii DNA, care il acuza ca a cerut mita 15.000 de euro, din care a primit 5.000 de euro, pentru a ajuta o persoana sa promoveze un concurs organizat in septembrie 2014.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au retinut joi pe Iulian Bocse, seful Biroului Resurse Umane si Relatii cu Publicul din cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bucuresti, pentru luare de mita si abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul foloase necuvenite. Anchetatorii urmeaza sa ceara, vineri, Tribunalului Bucuresti, arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Iulian Bocse.

In acelasi dosar sunt urmariti penal, in stare de libertate, Dan Constantin Cuzuc, pentru dare de mita si instigare la abuz in serviciu, si Simona Elena Toader, pentru complicitate la dare de mita si la instigare la abuz in serviciu, se arata intr-un comunicat de presa al DNA, transmite MEDIAFAX.

Potrivit ordonantei de retinere, Iulian Bocse a pretins de la Dan Constantin Cuzuc suma de 15.000 de euro, in schimbul favorizarii Simonei Toader la un concurs de promovare organizat in septembrie 2014. Din aceasta suma, Iulian Bocse a primit de la Cuzuc aproximativ 5.000 de euro.

"Totodata, rezulta suspiciunea rezonabila in sensul ca Bocse Iulian, sef al Biroului resurse umane si relatii cu publicul din cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bucuresti si membru al comisiei de concurs desemnate pentru concursul organizat in septembrie 2014 (organizat pentru ocuparea unor posturi vacante de executie in cadrul institutiei mentionate), si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu cu prilejul desfasurarii concursului mentionat, pentru a obtine promovarea acestui concurs de catre Toader Simona Elena", au scris procurorii in documentul citat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.