Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter s-a produs joi, la ora 14.53, in Vrancea, la adancimea de 85 de kilometri, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului.

Cele mai apropiate orase de epicentrul seismului sunt Covasna (39 de kilometri), Focsani (41 de kilometri), Marasesti (46 de kilometri), Targu Secuiesc (49 de kilometri) si Ramnicu Sarat (52 de kilometri).

In zona seismica Vrancea s-au produs, de la inceputul acestei saptamani, doua cutremure cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter, unul inregistrat miercuri, cu epicentrul in judetul Buzau, si celalalt inregistrat luni, la adancimea de 17 kilometri. Directorul stiintific al INFP a declarat ca seismul de luni a fost unul de suprafata si acest tip de cutremur este urmat de mai multe replici, dar acestea au magnitudine mica si nu ar trebui sa depaseasca 3,1 grade. Marti, in Vrancea au mai avut loc alte doua cutremure, de 3,2 si 2,8 grade, scrie MEDIAFAX.

In zona seismica Vrancea au fost inregistrate, in ianuarie, alte sapte cutremure, cu magnitudini intre 3,2 si 4,3 grade pe scara Richter, cel mai puternic dintre acestea, cu epicentrul in judetul Buzau, fiind inregistrat in 4 ianuarie.

In 22 noiembrie 2014, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine inregistrat in Romania in ultimii 10 ani. Seismul a fost simtit si in Bucuresti si a fost urmat de mai multe replici, care nu au depasit insa 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrica a fost afectata in mai multe localitati din judetul Galati. Serviciile de ambulanta din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panica, iar functionarea unor retele de telefonie mobila a fost afectata temporar.

Tot in Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.