Sefa Serviciului resurse umane de la Primaria Sectorului 2, Daniela Nastase, a fost retinuta joi, de procurorii DNA, dupa ce a fost prinsa cand lua mita 11.000 de euro de la o persoana, pentru a interveni in vederea solutionarii unor dosare privind acordarea de apartamente ANL.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au retinut-o pentru 24 de ore pe Daniela Nastase, pentru trafic de influenta si vor cere joi Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva a acesteia pentru 30 de zile.

Potrivit ordonantei de retinere, in noiembrie 2014, la propunerea unei persoane, denuntatoare in cauza, Daniela Nastase, sefa Serviciului resurse umane de la Primaria Sectorului 2 Bucuresti, a acceptat ca, in schimbul sumei de 11.000 de euro, sa intervina pe langa un coleg de la Serviciul spatiu locativ, pentru ca acesta sa inregistreze cinci dosare cu solicitarea de acordare a unor apartamente ANL ale unor persoane recomandate de denuntator, fara ca solicitantii sa fie prezenti personal, asa cum impun dispozitiile legale. Pentru acest "serviciu", Daniela Nastase intentiona sa ofere celuilalt functionar 1.000 din cei 11.000 de euro ceruti, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, Daniela Nastase i-ar fi promis denuntatorului ca intervine la persoane cu putere de decizie din Primaria Sectorului 2, pentru ca cererile privind acordarea de locuinte ANL sa fie fie aprobate, garantand in acest sens.

Daniela Nastase a fost prinsa miercuri in flagrant, in timp ce primea suma de 11.000 de euro, fiind dusa la audieri si retinuta in noaptea de miercuri spre joi.

Primarul Sectorului 2 a dispus desfacerea contractului de munca al Danielei Nastase, incepand din 15 ianuarie, in urma retinerii acesteia pentru trafic de influenta.

"Referitor la retinerea in cursul zilei de 15 ianuarie a.c., de catre Directia Nationala Anticoruptie, a sefei Serviciului resurse umane, Daniela Nastase, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, Primaria Sectorului 2 anunta ca Primarul Neculai Ontanu a dispus: desfacerea contractului de munca al doamnei Daniela Nastase incepand cu data de 15 ianuarie", se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Sectorului 2.

Citeste si:
Lidia Buble, condamnată definitiv la închisoare cu suspendare....
Lidia Buble, condamnată...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.