Afla cum va fi starea vremii sambata si duminica.

  • Sambata
Vremea va continua sa se incalzeasca, astfel ca va deveni usor mai calda decat in mod normal pentru aceasta data. Maximele termice vor fi cuprinse intre 0 si 8 grade, iar minimele se vor incadra intre -2 si 6 grade. In vestul, nord-vestul si centrul tarii cerul va fi mai mult noros si, mai ales in cursul zilei, pe arii extinse vor cadea precipitatii mixte la munte si predominant sub forma de ploaie in rest. In Banat si Crisana izolat se vor cumula cantitati de peste 15 l/mp. In celelalte regiuni, innorarile vor fi temporare, iar ploi slabe se vor semnala cu totul izolat. Pe spatii foarte mici vor mai fi conditii de producere a poleiului.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in sud-vest, nord-est si la munte, iar pe creste, indeosebi in Carpatii Meridionali, va fi tare viscolind si spulberand zapada.

  • Duminica
Valorile termice diurne vor continua sa creasca, astfel incat se vor situa cu mult peste normele multianuale caracteristice perioadei, indeosebi in sud si sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 14 grade, iar cele minime se vor incadra intre -4 si 4 grade. Cerul va avea innorari si, mai ales dupa-amiaza si noaptea, aria precipitatiilor se va extinde dinspre regiunile vestice si nord-vestice si va cuprinde cea mai mare parte a tarii. La inceput vor predomina ploile, apoi vor fi mai ales lapovite si ninsori.

Izolat pot fi cantitati de apa mai insemnate. In a doua parte a intervalului vantul se va intensifica in majoritatea zonelor, iar la munte va sufla tare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.