Primele trageri loto din acest an vor avea loc duminica, 11 ianuarie, un anunt in acest sens fiind facut de Loteria Romana inca de la sfarsitul lui 2014, in 30 decembrie.

"Nu se poate spune ca au fost anulate tragerile de duminica, 4 ianuarie, intrucat am anuntat inca de la sfarsitul lui 2014 ca urmatoarele trageri vor avea loc in 11 ianuarie", au precizat, pentru MEDIAFAX, oficiali ai companiei Loteria Romana.

In urma ultimelor trageri din 2014, care au avut loc in 30 decembrie, categoria I a jocului Loto 6/49 are un report de peste 3,7 milioane de lei (aproximativ 833.000 de euro), iar cea de la Joker, de peste 3 milioane de lei (aproximativ 675.000 de euro).

Pe de alta parte, ministrul Finantelor, Darius Valcov, a anuntat, in 29 decembrie, ca Loteria Romana nu va mai prelungi contractul cu firma Intralot (Grecia), care expira la finele acestui an, dar va negocia contracte cu o parte din subcontractorii Intralot si va asigura functionarea sistemului prin specialisti proprii, a declarat ministrul Finantelor, Darius Valcov. "Contractul cu firma Intralot, privind administrarea si gestionarea tuturor jocurilor loteristice, nu se va prelungi. Actualul act aditional, prin care s-a prelungit acest contract, este in vigoare pana in data de 31 decembrie. In urma discutiilor avute, am decis de comun acord cu conducerea Compania Nationala Loteria Romana SA, ca aceasta sa efectueze demersurile necesare pentru incheierea de contracte cu o parte din subcontractorii Intralot, in vederea asigurarii functionarii sistemului Loto, in continuare, fara nicio modificare", s-a aratat intr-o declaratie de presa transmisa de Darius Valcov.

Potrivit ministrului Finantelor, contractul cu Intralot inceteaza in ultima zi din 2014, iar conducerea Loteriei a dat asigurari ca tragerile Loto nu vor suferi modificari de niciun fel, in urma intreruperii contractului firma greceasca. "Totodata, Compania Nationala Loteria Romana a inceput demersurile pentru ca din ianuarie 2015 sa asigure functionarea intregului sistem prin specialisti proprii", a mai spus Valcov, in declaratia de presa.

Loteria Romana si Intralot au inceput sa colaboreze in 2003, printr-un contract pe zece ani care viza jocuri loteristice si servicii suport si care a expirat in decembrie 2013. Dupa expirarea contractului, acesta a fost prelungit prin acte aditionale. Anul trecut, Consiliul Concurentei a amendat cu 16,85 milioane lei (aproximativ 3,76 milioane euro) Compania Nationala Loteria Romana, Intralot SA Integrated Lottery Systems and Services, Intracom Holdings, pentru intelegeri anticoncurentiale. Conform contractului care a expirat in 2013, Intralot primea 7,5% din incasarile totale de la loto, pentru asistenta tehnica oferita in exploatarea aparaturii electronice.

Citeste si:
Boloş: „De la 1 ianuarie 2024 facturarea electronică va fi...
Boloş: „De la 1 ianuarie 2024...

Tot anul trecut, in august, Loteria Romana a solicitat oferte tehnice si financiare pentru implementarea unui sistem de jocuri loteristice si servicii suport. Solicitarea se referea atat la ofertarea unui pret global pentru achizitia serviciului la cheie, cat si ofertarea unui procent din profitul brut obtinut in urma asocierii Loteriei cu contractorul, ambele pe o perioada de 10 ani. Cea mai avantajoasa oferta a fost inaintata de Intralot, asa cum reiese dintr-o analiza proprie a Loteriei, dar si dintr-un raport al casei de avocatura Tuca Zbarcea si Asociatii, angajata in acest sens.

In 25 iunie, fostul ministru al Finantelor Ioana Petrescu a semnat un ordin prin care a mandatat reprezentantii statului in AGA a Loteriei Romane sa imputerniceasca Consiliul de Administratie si conducerea executiva a companiei sa inceapa negocierile pentru incheierea unui contract de asociere in participatie, pentru operarea unui nou sistem loteristic.

Citeste si:
Prima extragere la Loteria de Vaccinare va avea loc duminică
Prima extragere la Loteria de...

Ministrul a emis acest ordin intrucat ultimul act aditional la contractul cu firma Intralot urma sa expire la 30 iunie.

Contractul de asociere in participatie va viza jocurile 6/49, 5/40, Joker, Noroc, Noroc Plus, Super Noroc, Pronosport, Pronosport S si servicii suport.
Referitor la acest subiect, Petrescu declara in urma cu doua luni, ca se poarta negocieri, in incercarea de a fi obtinut un contract avantajos pentru Loteria Romana. Fostul ministru al Finantelor a mai spus atunci ca un raport al Corpului de Control, in cazul Loteriei Romane, a fost finalizat, iar fostii directori sau membri ai AGA care apar in acest document ar urma sa fie trimisi in judecata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.