Politia de Frontiera a asigurat artere de control suplimentare in principalele puncte de trecere a frontierei si recomanda soferilor sa utilizeze duminica si alte puncte de iesire din tara, nu doar pe cele foarte cunoscute, unde se pot produce aglomerari, informeaza MAI.

Masura a fost dispusa pentru evitarea blocajelor la punctele de granita in ultima zi a mini-vacantei de iarna, a precizat, duminica, purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog. "De exemplu pentru granita cu Ungaria, pe langa punctul de trecere a frontierei Nadlac, se poate opta pentru punctele de trecere a frontierei Turnu si Varsand", a adaugat Dajbog.

Recomandarea fost facuta si Centrul InfoTrafic al Politiei Romane, care a precizat ca in judetul Arad, pe DN7, s-a format o coloana de tiruri la Vama Nadlac. "Le recomandam conducatorilor de autoturisme sa fie prudenti cand depasesc acea coloana. Reamintim ca pot fi folosite si punctele de trecere a frontierei Turnu si Varsand", au spus cei de la InfoTrafic, scrie MEDIAFAX.

Purtatorul de cuvant al MAI a mai declarat, in acelasi context, ca duminica este asteptat un trafic intens, in special pe principalele artere rutiere (DN1, Autostrada A1, Autostrada A2), precum si in zona aeroportului Otopeni si a principalelor gari, astfel ca din aceasta dimineata, la nivel national, sunt mobilizati peste 20.000 de politisti. "Recomandam conducatorilor auto sa manifeste prudenta la volan, sa-si echipeze corespunzator autovehiculele si sa se informeze din timp asupra starii drumurilor pe care urmeaza sa se deplaseze", a mai spus Dajbog.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare de ninsori, polei si intensificari ale vantului pentru Maramures, Crisana, Transilvania, Moldova si Banat, valabila pana luni la ora 2.00. In regiunile sudice sunt precipitatii mixte care favorizeaza formarea poleiului, iar ninsori pe arii restranse se inregistreaza in Dobrogea si estul Munteniei. La munte, ninsorile vor fi temporar viscolite, iar rafalele de vant vor avea peste 70-80 de kilometri pe ora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.