Un barbat de 54 de ani din judetul Harghita, angajat la Electrica, a murit electrocutat, sambata, in timp ce incerca sa remedieze o defectiune la reteaua de alimentare cu energie electrica a statiunii Baile Homorod, inspectorii ITM stabilind ca a fost vorba de un accident de munca.

Inspectorul sef al Inspectoratului Teritorial de Munca Harghita, Dorin Male, a declarat pentru MEDIAFAX ca o echipa de la Electrica, formata din doi angajati, a fost trimisa la o interventie la Baile Homorod, statiune ramasa fara curent electric dupa ce o siguranta la un post de transformare s-a ars.

Potrivit sursei citate, unul dintre electricieni, un barbat de 54 de ani, a urcat pe stalpul de inalta tensiune, pe o platforma din scanduri, si a incecat sa remedieze avaria.

"Din primele cercetari reiese ca electricianul ar fi facut manevrele de scoatere de sub tensiune, insa, din motive necunoscute deocamdata, se pare ca o faza nu s-a decuplat si, cand a vrut sa scoata siguranta, omul a murit electrocutat la 20 de kilovolti", a precizat Dorin Male.

Seful ITM Harghita a mai spus ca este posibil ca reteaua electrica sa nu se fi decuplat integral de la tensiune din cauza gerului si a ghetii formate pe elementele acesteia. Conform sursei citate, celalalt membru al echipei a solicitat interventia unei ambulante la locul accidentului, dupa care si-a dat jos colegul de pe stalp si a inceput manevrele de resuscitare, pana la sosirea echipajului de salvare.

Medicii de pe ambulanta au incercat sa il resusciteze pe barbatul electrocutat timp de peste 40 de minute, insa fara rezultat.

Inspectorii ITM au stabilit ca este vorba despre un accident de munca si au deschis un dosar de cercetare a tuturor cauzelor si imprejurarilor care s-a produs decesul angajatului de la Electrica.

Barbatul care a murit era originar din localitatea Vlahita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.