Mai multe localitati din judetele Constanta, Tulcea, Calarasi si Ialomita au ramas fara energie electrica, dupa ce rafalele puternice de vant au afectat zeci de posturi de tranfornare si linii de medie tensiune, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Enel Distributie Dobrogea, luni dimineata, la ora 11.00, in judetul Constanta erau nealimentate partial doua linii electrice aeriene de medie tensiune si 13 posturi de transformare, fiind afectate localitatile Carvan si Oltina, in timp ce in judetul Tulcea au ramas nealimentate total doua linii electrice aeriene de medie tensiune si partial trei linii electrice aeriene de medie tensiune, precum si 42 de posturi de transformare, fiind afectate Jijila, Chilia, Vulturu, Gordova, Baltenii de Jos si partial Cerna.

Cele mai multe localitati fara curent electric sunt in judetul Calarasi - Stefanesti, Odaia, Craiu, Bordee, Sapunari, Drajna, Perisoru si Valea Rosie, dupa ce si aici din cauza viscolul au ramas nealimentate total doua linii electrice aeriene de medie tensiune si partial patru linii electrice aeriene de medie tensiune, dar si 32 posturi de transformare, iar in Ialomita este afectata partial numai localitatea Tandarei. Reprezentantii Enel spun ca printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul conditiilor meteo deosebite, se numara izolatori sparti si conductori rupti, chiciura depusa pe elemente de retea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vantului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vantului si se produce arc electric, ceea ce conduce la intreruperea furnizarii de electricitate).

In pofida conditiilor meteo severe cu rafale de vant de peste 80km/h si a conditiilor de circulatie rutiera dificile, a drumurilor blocate si a lipsei vizibilitatii in teren de sub 50 de metri, echipele Enel Distributie Dobrogea si de contractori lucreaza pentru restabilirea in cel mai scurt timp a alimentarii cu energie electrica a consumatorilor. Judetul Constanta este luni, pana la ora 14.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, viteza vantului depasind la rafala 70 de kilometri pe ora, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.

Avertizarea nowcasting este valabila pana la ora 14.00, in special in nordul judetului Constanta. "Se vor semnala intensificari ale vantului care vor depasi la rafala 70 km/h, izolat ninsori viscolite", se arata in avertizare.
Administratia Nationala de Meteorologie emisese, luni dimineata, o avertizare cod galben de ninsoare si viscol pentru judetul Constanta.

Citeste si:
România, sub avertizare meteo de ger până joi dimineață. În 8...
România, sub avertizare meteo...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.