Numarul cazurilor de gripa din acest sezon a ajuns la trei, iar infectii respiratorii acute sunt peste 80.000 intr-o saptamana, cu 3,8 la suta mai multe cazuri decat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

CNSCBT a realizat raportul privind morbiditatea prin infectii respiratorii acute, pentru intervalul 15 - 21 decembrie. Astfel, in acest interval, a fost confirmat un caz de gripa cu virus de tip B, la o femeie de 38 de ani, din judetul Sibiu. Pana la data de 21 decembrie au fost confirmate trei cazuri de gripa, dintre care unul de tip A, subtip H3, si doua cazuri tip B

La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (cazuri gripa/ cazuri compatibile clinic cu gripa, IACRS si pneumonii) a fost de 80.023, cu 12.4% mai mic comparativ cu cel inregistrat in saptamana precedenta si cu 3,8% mai mare comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (76.997), scrie MEDIAFAX.

Astfel, la nivel national au fost inregistrate 12 cazuri de infectii respiratorii acute severe (SARI), cu patru mai multe fata de saptamana precedenta. In schimb, nu a fost inregistrat niciun caz de SARI confirmat cu virus gripal si totodata nu a fost comunicat niciun deces. Pana la data de 21 decembrie au fost vaccinate antigripal 353.270 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit gratuit de catre Ministerul Sanatatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.