Cea mai mare grija a romanilor in 2014 a fost lipsa locurilor de munca, dar mai mult de jumatate cred ca in tara lucrurile merg intr-o directie buna si tot atatia cred ca 2015 va fi un an mai bun, releva un raport de cercetare IRES privind bilatul politic al anului 2014.

Mai mult de jumatate dintre cei chestionati (52%) considera ca in tara lucrurile merg intr-o directie buna, in timp ce 38% considera ca directia este gresita, 8% nu stiu, iar 2% nu au raspuns intrebarii "Credeti ca in Romania lucrurile merg intr-o directie buna sau intr-o directie gresita?". La acest moment, insa, 47% dintre romani se declara nu prea multumiti de felul in care traiesc, in general, iar 31% sunt "destul de multumiti", in timp ce 3 % sunt foarte multumiti.

Conform raportului, 44% dintre subiecti cred ca peste un an vor trai mai bine, in timp ce 33% cred ca vor trai la fel, iar 17% cred ca vor trai mai prost.

2014 este considerat de 31% mai bun decat precedentul, aproape egal (30%) fiind procentul celor care in considera mai prost, iar pentru 36% ambii ani sunt la fel. In ceea ce priveste anul 2015, mai mult de jumatate dintre cei chestionati (58%), cred ca va fi mai bun, 28% cred ca va fi la fel, iar procentul celor care se asteapta la un an mai prost este de 9%, scrie MEDIAFAX.

Cea mai mare grija a romanilor in 2014 a fost lipsa locurilor de munca, un sfert dintre cei intervievati declarandu-se preocpati de acest subiect. Criza politica si frica de boala au reprezentat fiecare preocuparea a 15% dintre romani, urmate de cresterea preturilor (13%), nesiguranta locului de munca (10%), reducerea veniturilor (7%), lipsa de perspectiva (6%), singuratatea (3%), lipsa banilor (2%), starea precara a sanatatii 1%.

Cercetarea a fost realizata in perioada 18-19 decembrie, pe un esantion multistratificat, probabilist, de 1.147 de subiecti cu varsta peste 18 ani. Eroarea maxima tolerata este de +/- 2,9%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.