Generalul de flotila aeriana Ion Cristinel Reliu a fost desemnat, marti, la conducerea Inspectoratului General de Aviatie, dupa ce generalul Dorel Gradinaru a fost demis, a anuntat Ministerul Afacerilor Interne. 

Potrivit sursei citate, generalul de flotila aeriana Ion Cristinel Reliu il va avea ca adjunct la conducerea Inspectoratului General de Aviatie pe comandorul Laurentiu Machedon.

Generalul Reliu a fost, in perioada 2011-2014, comandant al Bazei 90 Transport Aerian din Ministerul Apararii Nationale, ultima functie ocupata in cadrul MApN fiind aceea de sef Instructie si doctrina in cadrul Fortelor Aeriene Romane. Reliu are la activ peste 3.000 de ore de zbor, fiind instructor de zbor din anul 1999, scrie MEDIAFAX.

Comandorul Laurentiu Machedon a ocupat functia de comandant al Grupului Logistic din cadrul Bazei 90 Transport Aerian din MApN, este inginer de bord din anul 2007, fiind absolvent al Academiei Tehnice Militare, promotia 1990.

Dorel Gradinaru a fost inlocuit marti din functia de sef al Inspectoratului General de Aviatie, masura fiind a treia de acest fel de dupa prabusirea elicopterului SMURD in lacul Siutghiol din judetul Constanta. Gradinaru conducea Inspectoratul General de Aviatie din mai 2008. In perioada 2005-2008, Gradinaru a fost detasat de la MAI la DIICOT, unde a lucrat ca specialist in combaterea terorismului.

Ca urmare a problemelor la interventia care a avut loc dupa prabusirea elicopterului SMURD, au mai fost eliberati din functie prefectul judetului Constanta, Radu Volcinschi, si sefului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Constanta, Viorel Jianu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.