Aproximativ 1.000 de persoane au vizitat, luni, Studioul 4 al Televiziunii Romane, cunoscut ca Studioul Revolutiei, care a fost reamenajat ca in decembrie 1989, cand, din acesta, a fost transmisa, in direct, Revolutia romana, informeaza TVR.

Televiziunea Romana a refacut, luni, cadrul din care s-a transmis, in premiera mondiala, o revolutie in direct, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de TVR.

La 25 de ani de la Revolutie, Studioul 4 a fost din nou plin de oameni, de data aceasta interesati sa vada locul in care s-a scris istoria. Decorul Studioului a fost refacut ca in zilele Revolutiei, in curtea TVR a stationat un TAB (transportor amfibiu blindat), in difuzoare s-au auzit strigatele revolutionarilor si impuscaturi, iar pe holuri au fost expuse uniforme si arme ale unor militari care au participat la acele evenimente tragice. Pentru a amenaja cadrul din timpul Revolutie si pentru a recrea atmosfera din decembrie 1989, Televiziunea Romana a primit sprijinul Armatei.

Studioul 4 al TVR, redeschis la 25 de ani de la Revolutie

Studioul 4 a starnit interesul celor care au trait Revolutia in strada sau la televizor, dar si curiozitatea copiilor pentru care evenimentele din decembrie 1989 sunt doar un subiect de manual. Astfel, cei care au vizitat, luni, TVR au avut varste cuprinse intre 80 si 3 ani.

"Am fost aici si nu am crezut ca o sa mai scap cu viata", a declarat unul dintre cei care au trait Revolutia romana pe culoarele televiziunii.

"A fost impresionant sa vad decorul de atunci", a spus Alexandra, in varsta de 30 de ani, iar Matei, in varsta de 11 ani, a ramas cu senzatia ca i-a fost transmisa emotia oamenilor care au participat la Revolutia din 1989.

Ziua portilor deschise de luni a fost al doilea eveniment de acest gen al TVR, din acest an. Pe 1 iunie, peste 3.000 de adulti si copiii au vizitat studiourile din Bucuresti si din tara ale Televiziunii Romane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.