Fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, a fost suspendata, marti, din functia de procuror al Parchetului general, masura fiind luata de Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, ca urmare a trimiterii sale in judecata in dosarul despagubirilor pentru un teren supraevaluat.

"In sedinta din data de 16 decembrie 2014, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat suspendarea din functie a doamnei Alina Mihaela Bica, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, si ca urmare a trimiterii in judecata pentru savarsirea, cu intentie, a unor infractiuni, incepand cu data de 16 decembrie 2014. Hotararea Sectiei pentru procurori a Consiliului a fost luata in temeiul dispozitiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata cu modificarile si completarile ulterioare si art. 62 alin. (1) lit. a) si alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata cu modificarile si completarile ulterioare", informeaza CSM.

In 24 noiembrie, presedintele Traian Basescu a semnat decretul privind eliberare din functia de procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a Alinei Bica, in urma demisiei acesteia din functie, scrie MEDIAFAX.

Bica a demisionat de la conducerea DIICOT si din functia de procuror al Directiei in 21 noiembrie, dupa ce a fost retinuta de procurorii DNA, o zi mai tarziu fiind arestata preventiv. Ea a fost trimisa in judecata de procurorii anticoruptie, luni, fiind acuzata ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei in Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian despagubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Alaturi de Bica vor judecati Crinuta Dumitrean, fost presedinte al ANRP si sefa a comisiei, fostul vicepresedinte ANRP Sergiu Ionut Diacomatu, deputatul Catalin Florin Teodorescu, fost vicepresedinte al ANRP, Remus Virgil Baciu, tot fost vicepresedinte al ANRP, Oana Vasilescu, fost sef de birou la Ministerul Justitiei, Dragos George Bogda, fost vicepresedinte al ANAF, Lacramioara Alexandru. Toti cei opt sunt acuzati de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Citeste si:
Procurorul general al Ucrainei: Soldații ruși folosesc tot mai...
Procurorul general al...

In acelasi dosar urmeaza sa fie judecati si evaluatorul Emil Nutiu si omul de afaceri Gheorghe Stelian, acuzati de complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.