Teatrul Mic din Bucuresti sarbatoreste 50 de ani de existenta sambata, printr-un program in care se vor imbina trecutul si prezentul si care va include proiectii, light design si un recital sustinut de Nicu Alifantis.

Inaintea sarbatorilor de iarna, Teatrul Mic are propria sarbatoare. Astfel, sambata, de la ora 20.00, va avea loc seara de gala "Teatrul Mic.50", care va celebra cei 50 de ani de existenta ai acestei institutii.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, pentru invitati, gazdele au pregatit un program in care trecutul si prezentul se vor imbina pentru a starni nu doar emotie, ci si bucuria de a face parte din familia Teatrului Mic.

Spectacolul va incepe din strada. Cladirile fantomatice vor fi canavaua unor proiectii si a unui concept de light design care le va aduce la viata. Spiritul vechiului Sarindar ii va insoti pe cei care sunt asteptati pe covorul rosu la Teatrul Mic.

In sala de spectacole, directorul Teatrului Mic, Mihai Dinvale, si reprezentanti ai Primariei Generale vor deschide seara jubiliara.

Pentru a ilustra cat mai fidel istoria de 50 de ani a Teatrului Mic, in cadrul evenimentului va fi proiectat in premiera un documentar realizat special pentru acest eveniment de Televiziunea Romana, care include marturii filmate ale spectacolelor pastrate in Arhiva TVR.

Ultimul act al spectacolului aniversar va fi unul muzical: un recital sustinut de Nicu Alifantis alaturi de trupa sa, un cadou de suflet din partea unui artist al carui destin profesional s-a pliat in repetate randuri pe cel al Teatrul Mic.

In 1914, la Bucuresti s-a infiintat un nou teatru, care a purtat numele actritei Maria Filotti. Dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, teatrul a devenit o institutie de stat si a purtat, pe rand, denumirile Studioul Actorului de Film "Constantin Nottara" si Teatrul pentru tineret si copii, dupa care a fost botezat in 1964 cu numele sau actual si a intrat in familia teatrelor mici din Europa, potrivit site-ului institutiei.

Teatrul Mic isi face un titlu de onoare din faptul ca a lansat mari regizori care au avut, ulterior, stralucite cariere internationale: Liviu Ciulei a debutat aici, Radu Penciulescu, Crin Teodorescu, Catalina Buzoianu si Silviu Purcarete au lucrat pe aceasta scena multi ani. Tot aici s-au lansat si o multime de mari actori, dintre care Gh. Ionescu Gion, Ion Marinescu, Octavian Cotescu, Olga Tudorache, Leopoldina Balanuta, Valeria Seciu, Stefan Iordache, Mitica Popescu.

Citeste si:
Levi’s aniversează 150 de ani de la crearea modelului 501
Levi’s aniversează 150 de ani...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.