O limuzina Paykan Hillman-Hunter (Chrysler) care i-a apartinut lui Nicolae Ceausescu a fost vanduta pentru 37.000 de euro la Licitatia de Craciun organizata de casa Artmark, marti, in Bucuresti.

Pretul de pornire al limuzinei Paykan Hillman-Hunter (Chrysler) primita cadou de Nicolae Ceausescu de la sahul Mohammad Reza Pahlavi a fost de 4.000 de euro.

Masina, adjudecata de un cuplu de iranieni stabiliti in Germania, a fost licitata in 45 de pasi, iar valoarea ei a crescut de peste noua ori.

"Pentru noi, semnificatia acestei masini nu are legatura cu Ceausescu (...) O vom pastra pentru ca avem o colectie de astfel de masini. Cred ca avem aproape 40 de astfel de automobile", au declarat, marti, noii proprietari ai masinii.

La Licitatia de Craciun a casei Artmark au participat peste 300 de persoane, rata de adjudecare fiind de aproximativ 83%.

Automobilul a fost un cadou al statului Iran catre Nicolae Ceausescu, in 1974, probabil, "pentru a mentine calde relatiile comerciale intre Iran si Romania, Romania fiind un important client pentru productia de autocare si microbuze produse sub licenta Mercedes in Iran, care au fost importate incepand cu 1966 si pana in 1975", dupa cum a declarat intr-o conferinta de presa care a precedat licitatia Bogdan Coconoiu, presedinte al Retromobil Club Romania, scrie MEDIAFAX.

Masina, care nu a fost niciodata expusa in public pana la licitatia organizata de Artmark, are un rulaj de doar 2.600 de kilometri si se afla in stare buna de functionare, potrivit presedintelui Retromobil Club Romania, care a mai spus ca nu crede ca Nicolae Ceausescu a condus vreodata acest vehicul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.