Sicriul cu trupul neinsufletit al pilotului Gabriel Titiana, decedat, luni, la Spitalul de Arsi din Bucuresti in urma accidentului aviatic din judetul Sibiu, a fost adus, marti, la Baza 71 Aeriana Campia Turzii, cu un avion militar, iar dupa ceremonia militara si religioasa a fost predat familiei.

O ceremonie militara si religioasa in memoria capitan-comandorului Corneliu-Gabriel Titiana, la care a asistat si ministrul Apararii, Mircea Dusa, a avut loc, marti dupa-amiaza, la Baza 90 Transport Aerian Otopeni, dupa care sicriul cu trupul neinsufletit a fost dus, cu un avion militar, la Baza 71 Aeriana Campia Turzii.

Sicriul, acoperit cu tricolorul Romaniei, a fost scos din avion si depus pe o masa acoperita cu panza neagra pe pista aerodromului militar de la Baza 71 Aeriana Cimpia Turzii, iar o garda militara a dat onorul. La ceremonie au fost prezenti membri ai familiei si militari ai Bazei 71 Aeriana Campia Turzii, dar si generalul maior Laurian Anastasof, seful Statului Major al Fortelor Aeriene.

Dupa ceremonia militara si religioasa, sicriul a fost urcat intr-un camion militar, cu care a fost transportat la Cluj-Napoca. Inmormantarea lui Gabriel Titiana va avea loc, joi, la Cimitirul Militar din Cluj-Napoca.

Gabriel Titiana, care se afla la mansa elicopterului militar care s-a prabusit in judetul Sibiu, a incetat din viata luni, la Spitalul de Arsi din Bucuresti, unde fusese supus mai multor interventii chirurgicale.

La Spitalul de Arsi este internat, in continuare, al doilea supravietuitor din elicopterul prabusit, Valentin Bora. Medicii spuneau, vineri, ca starea acestuia s-a ameliorat vizibil.

Militarii Gabriel Titiana si Valentin Bora se aflau in elicopterul militar al Bazei Aeriene 71 Campia Turzii care s-a prabusit, in 21 noiembrie, intr-o zona impadurita aflata intre localitatile Laslea, Malancrav si Iacobeni din judetul Sibiu.

In urma accidentului, opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravietuitori au fost preluati de un elicopter SMURD si dusi la un spital din Targu Mures, de unde au fost transportati la Spitalul de Arsi din Capitala.

Capitan-comandorul Titiana, in varsta de 46 de ani, era casatorit si avea doi copii. Era pilot instructor clasa I pe aeronava IAR 330, indeplinea functia de comandant de patrula la Escadrila 713 Elicoptere SOCAT din Baza 71 Aeriana si avea la activ 1.300 de ore de zbor, conform unui comunicat de luni al MApN.

Citeste si:
Un utilaj feroviar s-a răsturnat la Roșiorii de Vede
Un utilaj feroviar s-a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.