Cantitatile de precipitatii pot atinge in urmatoarele 36 ore, pana miercuri la pranz, 50 litri/metru patrat in sudul tarii, cu un posibil strat de zapada de 15-20 centimetri si vant intensificat la 50-60 kilometri/ora, dar sunt sperante ca de joi sa apara soarele, a anuntat conducerea ANM.

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, a precizat, in comandamentul de iarna reunit la Guvern, ca soarele nu a mai aparut in Bucuresti de 28 zile. El a anuntat totodata ca, in intervalul 16-20 decembrie, vor mai fi inregistrate precipitatii mai mult in vestul tarii, cu ninsori slabe, scrie MEDIAFAX.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi, ninsori, polei si vant puternic, valabila de luni noapte pana miercuri dimineata, precipitatiile urmand sa se extinda dinspre sud si sa cuprinda majoritatea zonelor.

Avertizarea a fost emisa pentru Bucuresti si 30 de judete, respectiv Ilfov, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Dambovita, Prahova, Buzau, Braila, Arges, Olt, Valcea, Dolj, Gorj, Mehedinti, Sibiu, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Bistrita-Nasaud, Maramures, Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Bacau, Vaslui, Galati si Vrancea.

In acelasi timp, codul portocaliu de inundatii emis de hidrologi a fost extins, pana joi la ora 14.00, in zece judete din sudul tarii - Mehedinti, Dolj, Gorj, Valcea, Olt, Arges, Teleorman, Dambovita, Giurgiu si Ilfov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.