Patru localitati din judetul Giurgiu au fost afectate de inundatii in ultimele 24 de ore, peste 400 de hectare de teren fiind acoperite de ape in urma ploilor torentiale, a scurgerilor de pe versanti si a revarsarii raurilor Neajlov si Dambovnic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Inundatiile produse in judetul Giurgiu in ultimele 24 de ore au afectat comunele Iepuresti, Bulbucata, Clejani si Bucsani.

Potrivit datelor furnizate de purtatorul de cuvant al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Giurgiu, Madalina Botoroaga, in urma revarsarii raurilor Neajlov si Dambovnic, a ploilor abundente si a scurgerilor de pe versanti in cele patru localitati au fost afectate de inundatii 263 de hectare de pasune, 185 de hectare de teren agricol, trei gradini, doua curti si un podet.

Trei drumuri comunale, respectiv un drum care face legatura intre satele Iepuresti si Chirciulesti, altul care leaga localitatea Bulbucata de localitatea Teisori si un al treilea din localitatea Poarta Luncii au fost acoperite partial de apa, insa cele trei tronsoane nu au fost inchise, ele fiind circulabile.

Cea mai afectata localitate este comuna Clejani, unde raul Neajlov a iesit din matca si a inundat 100 de hectare de teren agricol si 140 de hectare de pasune, scrie MEDIAFAX.

Luni dimineata, pe raurile care strabat judetul Giurgiu se inregistreaza cresteri ale nivelurilor si debitelor din cauza precipitatiilor din ultimele ore, dar si ca urmare a topirii zapezii si propagarii viiturilor din amonte. Astfel, sunt in usoara crestere raurile Sabar, Neajlov, pe tronsonul Vanatorii Mici - Crevedia Mare - Vadu Lat - Bulbucata - Singureni - Iepuresti - Calugareni - Comana si Dambovnic, pe tronsonul Roata de Jos - Marsa - Vadu Lat ,confluenta cu raul Neajlov.

Cod PORTOCALIU de inundatii in Dambovita si Giurgiu

Judetul Giurgiu este, de duminica, de la ora 22.00, si pana marti, la ora 14.00, sub cod portocaliu de inundatii, potrivit unei avertizari care vizeaza raul Neajlov, sectorul Moara din Groapa - Vadu Lat.
Citeste si:
VIDEO Inundații la metroul în Paris, după ce a plouat torențial o oră
VIDEO Inundații la metroul și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.