Presedintele suspendat al CJ Constanta Nicusor Constantinescu a declarat, vineri, la iesirea de la Spitalul Penitenciar Rahova, unde a stat in arest preventiv din 6 noiembrie, ca nu doreste nimanui sa treaca prin ce a trecut el si ca ar trebui sa se termine cu arestarile.

La iesirea de la Spitalul Penitenciar Rahova, jurnalistii i-au spus sefului suspendat al CJ Constanta ca pare "in mare forma" si l-au felicitat. "Nu doresc nimanui sa treaca prin ce am trecut eu. Astazi am avut instanta la Constanta, am mers 300 de kilometri dus, 300 intors si a trebuit sa ma barbieresc", le-a spus Constantinescu.

El a mai spus ca ii este foarte greu sa explice in cateva cuvinte prin ce a trecut in SUA, unde a suferit interventii chirurgicale pentru cancer, avand si complicatii, adaugand ca atunci cand SUA au refuzat extradarea sa, el a venit "pe propria raspundere" si "nesilit de nimeni in Romania" ca sa fie judecat. "Dupa cum ati vazut, (am fost, n.r.) arestat 30 de zile, astazi e a 30-a zi si nu as dori nimanui sa treaca prin ce am trecut eu, stiind ca sunt nevinovat, dovada ca inclusiv astazi, si pe 26 noiembrie la Curtea de Apel Bucuresti, am fost eliberat pentru lipsa de probe, nu e nicio proba impotriva mea", a declarat Nicusor Constantinescu, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat de ce nu a mai stat in SUA pentru tratament, Constantinescu a raspuns ca a renuntat la radioterapie, nu pentru ca nu ar mai fi avut bani, ci pentru ca ar fi trebuit sa mai stea cel putin doua luni in America. "Ori in tara, dupa cum vedeati, toata lumea spunea ca eu sunt cel care am fugit in Costa Rica, in America, in Zimbabwe, cand de fapt eu nu fugisem nicaieri", a mai declarat Constantinescu.

Intrebat care sunt conditiile din penitenciar, Constantinescu a raspuns ca sunt "destul de proaste", adaugand ca la spital au fost "ceva mai bune", pentru ca "sunt mai putini in camera, sunt trei - patru maxim". "Cum sa te simti cand stii ca esti bolnav de cancer, trebuie sa incepi radioterapia si eu de 30 de zile nu am fost tratat la oncologie nicio zi. Pentru ca eu sunt un bolnav, chiar daca am fost operat de cancer, trebuie sa fiu tratat in continuare, sa fiu supravegheat. Eu nu am inceput niciun tratament pana acum, doar mi s-au confirmat diagnosticele la Institutul Oncologic Bucuresti", le-a mai declarat Constantinescu jurnalistilor.

Citeste si:
O constanțeancă, reținută de polițiști după ce și-a incendiat...
O constanțeancă, reținută de...

El a mai spus ca "orice om trebuie sa reziste la orice ii da Dumnezeu si viata". "Haideti sa incetam cu arestarile astea, sa incepem si noi o chestiune de normalitate, nu o chestiune in care sa ne arestam unii pe altii preventiv si pana la urma sa constatam ca de fapt nu-i condamnat nimeni din pacate", a mai declarat el.

Inainte de a pleca, el le-a urat jurnalistilor "Sanatate!" si "La multi ani!" si a precizat ca merge acasa, la familie.

Nicusor Constantinescu a fost incarcerat la Spitalul Penitenciar Rahova, in 6 noiembrie, in baza unui mandat de arestare emis de Tribunalul Constanta, in dosarul privind nefinantarea Centrului Militar Zonal. De asemenea, el este cercetat sub control judiciar in dosarul in care este judecat pentru ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, decizia fiind luata de Curtea de Apel Bucuresti, care i-a admis, in 26 noiembrie, o contestatia la masura arestarii, dispusa initial si in acest dosar.

Citeste si:
Nicusor Constantinescu - condamnat definitiv la 10 ani de inchisoare
Nicusor Constantinescu -...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.