Tablourile "Ulcica cu garoafe", de Stefan Luchian, si "Tulpanul roz", de Nicolae Tonitza, au fost vedetele unei licitatii organizate de AraArt, la Casa Capsa din Bucuresti, fiind adjudecate pentru 37.000 de euro, respectiv 30.000 de euro.

"Ulcica cu garoafe", semnata Stefan Luchian, a fost lucrarea vanduta cu pretul cel mai mare (37.000 de euro) la licitatia organizata, miercuri, de Casa si Galeria de arta AraArt, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Lucrarea cu cei mai multi pasi de licitare a fost "Micuta din mahala", de Nicolae Tonitza, in sapte pasi, adjudecata pentru suma de 2.200 de euro.

De altfel, Tonitza a fost cel mai dorit artist al licitatiei, fiind adjudecate toate cele patru lucrari scoase la vanzare: "Tulpanul Roz" s-a licitat in cinci pasi, fiind adjudecata pentru suma de 30.000 de euro, "Lipoveanca" s-a licitat in trei pasi, ajungand la suma de 12.000 de euro, iar lucrarea de grafica "Tristete" a fost adjudecata cu pretul de pornire de 800 de euro.

Tot la capitolul lucrarilor adjudecate in mai multi pasi de licitare se inscrie si lucrarea "Mahalaua Baratiei", de Samuel Mutzner, vanduta cu 1.000 euro, dupa trei pasi de licitare. Mutzner a mai fost prezent in licitatie si cu lucrarea "Lectura", adjudecata pentru suma de 4.000 de euro.

Tot in categoria autori foarte cautati se inscriu si Ion Tuculescu, ale carui lucrari ("Golful Balcicului" si "Geamia din Balcic") au fost adjudecate pentru cate 1.300 de euro, alaturi de Jean Cheller, ale carui peisaje de iarna ("Mahala inzapezita", respectiv "Strada inzapezita") au fost adjudecate pentru suma de 2.600 de euro, respectiv 1.700 de euro.

Notabile mai sunt lucrarile infatisand peisaje de poveste - "Venetia", semnata Nicolae Darascu, adjudecata pentru 4.000 de euro, si "Delta", semnata Constion, adjudecata pentru 1.500 euro. De asemenea, important de mentionat este si tabloul religios, semnat Nicu Grigorescu si realizat de acesta la numai 18 ani, adjudecat pentru suma de 6.500 de euro.

Casa de licitatii AraArt s-a deschis in septembrie 2010, avand insa activitate de galerie inca din anul 2005.

Citeste si:
Kim Kardashian, achiziție neașteptată la o licitație. Vedeta a...
Kim Kardashian, achiziție...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.