Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) sarbatoreste, vineri, Ziua Internationala a Voluntariatului, printr-o serie de activitati dedicate adolescentilor dornici sa se implice in proiectele institutiei muzeale si interesati sa faca o schimbare in comunitatea din care fac parte.

Pe parcursul acestei zile, participantii vor experimenta doua metode de educatie nonformala, "Fishbowl Discussion" si "ProAction Café", vor impartasi idei si opinii despre voluntariat, spirit comunitar si maniera in care muzeul este perceput de tineri in prezent, contribuind la construirea unui spatiu in care parerile adolescentilor conteaza si sunt integrate in proiectele institutiei, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.

Activitatile desfasurate de Ziua Internationala a Voluntariatului au loc atat dimineata, in intervalul orar 10.00 - 12.30, cat si dupa-amiaza, in intervalul orar 14.30 - 17.00, pentru a asigura participarea elevilor, indiferent de programul scolar. Activitatile au loc in Galeria Nationala si in expozitia temporara "Ars Amandi: Tema iubirii in pictura europeana a secolelor XVI-XIX".

Intrarea este libera pentru elevii de liceu, pe baza completarii unui formular de inscriere (disponibil accesand acest link bit.ly/ziv_2014), care trebuie trimis la adresa adolescent@art.museum.ro pana joi. Liceenii vor primi la final o diploma de participare.

Evenimentul este organizat si facilitat de voluntarii liceeni ai muzeului, membri ai CADO - Consiliul Adolescentilor la MNAR.

CADO - Consiliul Adolescentilor este un amplu program educativ si de voluntariat, derulat de Muzeul National de Arta al Romaniei pe parcursul intregului an scolar. Saptesprezece liceeni, selectati in urma unui proces de recrutare, fac parte din Consiliul Adolescentilor in anul scolar 2014 - 2015. Acestia au ocazia sa descopere lucruri inedite despre muzeu, sa se implice in realizarea proiectelor dedicate adolescentilor si sa promoveze activitatile pentru tineri desfasurate in cadrul institutiei.

Citeste si:
Copii din programele Hope and Homes for Children au impodobit...
Copii din programele Hope and...

Mai multe informatii se gasesc pe site-ul institutiei muzeale: www.mnar.arts.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.