Profesoara americana injunghiata mortal in toaleta unui mall din Abu Dhabi de catre o persoana care purta un val integral negru este o unguroiaca nascuta in Romania.

CEO-ul firmei Footprints Recruiting cu sediul in Canada Ben Glickman a confirmat pentru postul american ca victima a fost identificata ca fiind Ibolya Ryan, in varsta de 47 de ani, mama unor baieti gemeni in varsta de 11 ani. Ryan era cetateana americana si a fost formata in Statele Unite, fiind repartizata in EAU in septembrie 2013, a precizat Glickman. Tatal baietilor, de care femeia era divortat, a luat un zbor catre EAU pentru a lua baietii, a adaugat el. Concomitent, autoritatile din Abu Dhabi au publicat o inregistrare video, intr-un efort de cautare a persoanei suspecte care ar fi folosit un obiect ascutit, confiscat de politie.

Crima a fost comisa dupa ce Ambasada Statelor Unite din Abu Dhabi a postat la sfarsitul lui octombrie un avertisment in care-i informa pe americani in legatura cu "o postare recenta anonima pe un site jihadist care incurajeaza atacuri asupra profesorilor la scoli americane si internationale din Orientul Mijlociu". "Misiunea nu cunoaste vreo amenintare specifica si credibila vizand vreo scoala sau individ american in EAU", se arata in avertisment, "insa coopereaza cu scoli locale americane pentru revizuirea securitatii lor".

In inregistrarea video, persoana suspecta, care poarta o roba traditionala neagra, val integral si manusi specifice intregii regiuni a Golfului, este surprinsa deplasandu-se linistita in mallul scump Reem Island din Abu Dhabi. Ea ia un ziar si dispare pe un hol. O ora si jumatate mai tarziu, reapare si fuge catre un lift. O femeie incearca sa o opreasca sa intre in lift, dar se retrage. Persoana suspecta iese apoi grabita din mall.

Un oficial de rang inalt din cadrul politiei a declarat pentru AP ca atacatorul ramane in libertate, iar politia face investigatii cu privire la mobilul si genul atacatorului. El a declarat ca o "lupta" a avut loc intre victima si atactor in toaleta femeilor chiar inainte de injunghiere. Ambasada Statelor Unite in EAU a anuntat ca este la curent cu incidentul care a avut loc pe 1 decembrie si se afla in contact cu autoritatile, adaugand ca este pregatita sa ofere orice servicii consulare.

Citeste si:
Statele Unite „nu vor permite” Chinei să izoleze Taiwanul, afirmă...
Statele Unite „nu vor...

Emiratele Arabe Unite, o federatie de sapte state, este un aliat al occidentalilor, o tara in care numarul strainilor este mai mare ca al popultiei locale si care se prezinta ca un "paradis" intr-un Orient Mijlociu afectat de conflicte. EAU face parte din coalitia condusa de Statele Unite impotriva gruparii Statul Islamic (SI) in Irak si Siria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.