Sezonul de schi la Paltinis (Sibiu) se deschide in minivacanta de 1 Decembrie, sambata fiind programata o petrecere pe partie, in timp ce la Alba Iulia si in imprejurimi cu greu se mai poate gasi cazare, camerele fiind rezervate de participantii la manifestarile de Ziua Nationala.

In judetul Sibiu, majoritatea unitatilor de cazare nu au pregatit o oferta speciala pentru minivacanta de 1 Decembrie, dar sunt si locuri unde sunt organizate evenimente deosebite, transmite corespondentul MEDIAFAX.

In statiunea Paltinis, de exemplu, sezonul de schi se deschide sambata, cu o petrecere pe partie.

"Partia D este pregatita in totalitate cu zapada artificiala si se poate schia. Partia A este si ea pregatita, iar acum se lucreaza la partiile B. Sezonul de schi se deschide sambata, cu o petrecere care incepe la ora 22.00. In cadrul petrecerii sunt invitati mai multi DJ care vor incalzi atmosfera", spune Bogdan Brylynski, reprezentant al Compexului Arena Platos. Potrivit acestuia, cei care doresc sa urce la Paltinis pentru deschiderea sezonului au la dispozitie microbuze care pleaca din municipiul Sibiu, sambata seara, si revin in cursul noptii.

La Paltinis, camerele duble pot fi inchiriate cu preturi cuprinse intre 80 de lei si 320 de lei pe noapte, in functie de tipul unitatii si serviciile oferite. Sunt insa si vile particulare care se pot inchiria integral, special in weekend-ul prelungit, la preturi cuprinse intre 1.350 si 1.500 de lei.

In cealalta parte a judetului, la Balea Lac, unitatile de cazare isi asteapta turistii cu meniuri din care nu lipsesc vinul cald si bucatele traditionale romanesti.

Turistii care urca la peste 2.000 de metri altitudine vor avea parte de zapada, dar trebuie sa fie atenti la vremea capricioasa de la munte si la faptul ca traseele montane din Muntii Fagaras sunt inchise pe durata iernii.

Turistii nu pot vedea inca nimic din actualul proiect al Hotelului de Gheata, pentru ca lucrarile nu au inceput intrucat vremea nu a fost destul de rece pana acum. Oamenii vor putea vedea insa pregatirile pentru constructia de gheata din acest an.

Citeste si:
Culiță Sterp le-a dat replica oamenilor care l-au criticat în urma...
Culiță Sterp le-a dat replica...

"Nu am inceput inca constructia Hotelului de Gheata, dar aceasta actiune va avea loc la inceputul lunii decembrie. Speram ca pana saptamana viitoare vremea sa se mai raceasca astfel incat sa putem folosi blocurile de gheata", a declarat Leonard Klingeis, reprezentantul firmei care construieste anual Hotelul de Gheata de la Balea Lac.

La cabana traditionala pe care firma respectiva o detine la Balea Lac, camera dubla se poate inchiria cu 200 de lei pe noapte, in pret fiind inclus si micul dejun.

In Marginimea Sibiului, sunt pensiuni care s-au pregatit special pentru 1 Decembrie cu oferte si altele care pot fi inchiriate la preturile obisnuite. Tarifele variaza in aceasta zona intre 50 si 200 de lei pe noapte pentru o camera dubla, dar sunt si unitati care se pot inchiria integral cu 600 de euro pentru trei nopti.

Si in judetul Cluj, pensiunile din zona de munte ofera turistilor tarife speciale pentru week-end-ul prelungit de 1 Decembrie, care includ cine festive cu specific romanesc sau focuri de tabara.

Citeste si:
Programul manifestărilor de 1 Decembrie, Ziua Națională a României....
Programul manifestărilor de 1...

Astfel, pensiunea "Skiland" din statiunea Muntele Baisorii, aflata la o altitudine de 1.450 de metri si situata la 50 de kilometri de Cluj-Napoca, a lansat oferta "Sarbatoreste romaneste". Reprezentantii pensiunii spun ca aceasta imbina stilul rustic cu cel clasic si asigura confortul unui hotel de 4 stele, scrie MEDIAFAX.

"Avem o oferta de patru zile si trei nopti intre 28 noiembrie si 1 decembrie, care include cina festiva traditionala romaneasca, cu preparate precum carnat, caltabos, jumari, foc de tabara cu o cana de vin fiert si «palinca cu foc» din partea casei. De asemenea, oferim turistilor acces gratuit la centrul spa, care contine piscina cu hidromasaj, doua minipiscine cu hidro-aeromasaj, sauna finlandeza, sauna uscata cu infrarosu, zona de relaxare. Tariful pentru pachetul cu demipensiune in camera single este de 350 de lei pe persoana, de 400 de lei in camera dubla si de 450 de lei in camera de lux", afirma reprezentantii pensiunii, care are 24 de camere.

Citeste si:
Cum va fi sărbătorită Ziua Națională a României la Alba Iulia
Cum va fi sărbătorită Ziua...

De asemenea, turistii vor avea acces gratuit la sala de jocuri, unde se pot practica tenis de masa, hochei de masa si biliard.

Pensiunea "La Georgiana" din comuna clujeana Belis, situata de asemenea in zona de munte, ofera trei nopti de cazare, intre 28 noiembrie si 1 decembrie, pentru maximum 16 persoane la pretul de 1.000 de lei, fata de un tarif normal de 60 de lei pe camera dubla pe noapte.

In zona se pot vizita Cascada Valul Miresei si Crucea Iancului.

O alta pensiune din judetul Cluj, "Popasul Iancului" din comuna Marisel, situata la cota 1.200 de metri, a lansat o oferta de Ziua Nationala care include trei nopti de cazare cu demipensiune, cina festiva si foc de tabara, la un tarif de 380 de lei de persoana, copiii sub 6 ani fiind cazati gratuit. Pensiunea dispune de 8 camere cu 22 de locuri.

La Alba Iulia si in imprejurimile municipiului, hotelurile si pensiunile sunt rezervate aproape in intregime in aceste zile, de catre participantii la manifestarile dedicate Zilei Nationale.

Citeste si:
Programul metroului în minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie
Programul metroului în...

Purtatorul de cuvant al Primariei Alba Iulia, Mihai Coser, spune ca toate pensiunile si hotelurile din Alba Iulia, dar si de pe o raza de aproape 20 de kilometri in jurul municipiului sunt ocupate aproape in intregime in zilele din preajma lui 1 Decembrie.

"Gradul de ocupare in hotelurile si pensiunile din Alba Iulia, dar si de pe o raza de aproximativ 20 de kilometri in jurul municipiului este de aproape suta la suta. Este foarte greu sa mai gasesti o camera libera in aceasta perioada", afirma Coser.

Tiberiu Taran, directorul Hotelului Cetate, una dintre cele mai mari unitati de cazare din Alba Iulia, spune ca toate cele 105 camere ale unitatii sunt ocupate pentru perioada 28 noiembrie - 1 decembrie.

"Gradul de ocupare a hotelului in aceasta perioada este de suta la suta. Rezervarile au inceput sa fie facute cam cu doua luni in urma, iar de doua-trei saptamani nu mai avem nicio camera libera pentru perioada 28 noiembrie - 1 decembrie", afirma Tiberiu Taran.

Potrivit acestuia, turistii care au facut rezervari sunt atat din tara, cat si din strainatate, in special din comunitatile romanesti.

Presedintele ales, Klaus Iohannis, este asteptat la Alba Iulia de 1 Decembrie, autoritatile locale anuntand ca au pregatit de Ziua Nationala un program variat, pe durata a trei zile, care va cuprinde, printre altele, o parada militara, concerte, spectacole de lasere si focuri de artificii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.