Procurorii DIICOT fac, joi, 67 de perchezitii la Sectia Oncologie a Spitalului Municipal Oradea, la farmacii si medici de familie, intr-un dosar in care 50 de persoane sunt suspectate ca au decontat medicamente in baza unor documente false, prejudiciul fiind de aproximativ cinci milioane de euro.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), procurorii de la Serviciul Teritorial Oradea fac 67 de perchezitii domiciliare in municipiul Oradea si in alte localitati din judetul Bihor, actiunea vizand destructurarea unui grup infractional format din 50 persoane si specializat in infractiuni de evaziune fiscala, inselaciune si fals.

Perchezitiile au loc la Sectia de Oncologie a Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu”, la mai multe farmacii si la cabinete medicale individuale ale unor medici de familie, scrie MEDIAFAX.

Conform DIICOT, in perioada 2012-2014 membrii gruparii au fraudat Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate prin cresterea artificiala a cuantumului vanzarilor aferente medicamentelor cu si fara contributie personala utilizate in tratamentul ambulatoriu (TA) si medicamentelor si materialelor sanitare care se acorda pentru tratamentul in ambulatoriu al bolnavilor inclusi in unele programe nationale cu scop curativ (PNS), si implicit a sumelor raportate si ulterior decontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Prejudiciul produs in acest caz este estimat de anchetatori la aproximativ 5 milioane de euro. In urma perchezitiilor, 30 de persoane ar urma sa fie duse la DIICOT Oradea pentru audieri.

La perchezitii iau parte, pe langa procurori DIICOT, si ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazilor de Combatere a Criminalitatii Organizate Oradea, Cluj-Napoca, Timisoara, precum si jandarmi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.