Un brad cu varsta de 140 de ani si inalt de 25 de metri a fost instalat, marti, in Piata Sfatului din Brasov si va fi impodobit cu zeci de mii de beculete si mii de metri de ghirlande luminoase si beteala, Primaria alocand 200.000 de lei pentru ornamentele de sarbatori care vor fi montate in oras.

Bradul a fost adus, marti, din zona Timisu de Sus, de pe un teren aflat in proprietatea municipiului Brasov, iar in urmatoarele zile acesta va fi impodobit cu zeci de mii de beculete si mii de metri de ghirlande luminoase si beteala, in culorile alb si argintiu. De altfel, toate ornamentele luminoase care vor fi instalate in oras vor fi in culorile alb si argintiu.

Potrivit primarului Brasovului, George Scripcaru, pentru iluminatul si spectacolele de sarbatori municipalitatea a alocat 200.000 de lei, la fel ca anul trecut.

”Ca in fiecare an, dorim sa le oferim brasovenilor si turistilor un oras din poveste care va incepe, conform traditiei, cu aprinderea luminilor de sarbatori in data de 6 decembrie, cand va fi deschis si Targul de Craciun din Piata Sfatului, extins si pe strada Michael Weiss. Ii asteptam pe toti brasovenii, de Mos Nicolae, sa aprindem impreuna luminile sarbatorilor de iarna la Brasov”, a declarat primarul George Scripcaru, marti, intr-o conferinta de presa.

Bradul din Piata Sfatului va fi impodobit cu aproximativ un kilometru de siruri si conuri luminoase, care vor imbraca tulpina si ramurile, iar la exterior vor fi montate 900 de metri de siruri verticale cu 18.000 de becuri si flashuri. Pe varful crengilor va fi montata o spirala de 1.200 de metri de turturi cu leduri, cu aproximativ 70.000 de luminite, precum si siruri de globuri rosii si argintii si beteala argintie. In varf va fi asezata o stea luminoasa de 1,5 metri inaltime, scrie MEDIAFAX.

In fata bradului se va fi adus un urs urias, din leduri, precum si un ren luminos. De asemenea, Casa Sfatului va fi impodobita, iar pe balustrade si streasina a inceput montarea turturilor luminosi, pe grilajele de la ferestre au fost instalate stelute luminoase, iar in balcon au fost amplasate sase candelabre cu leduri. Cei noua stalpi de iluminat din Piata Sfatului au fost imbracati in siruri luminoase.

Citeste si:
DN1: Circulația va fi restricționată, timp de o lună, între Predeal...
DN1: Circulația va fi...

Piata Enescu va fi, de asemenea, un punct central al sarbatorilor de iarna. Acolo va fi amenajat un orasel al copiilor si va fi amplasat un brad impodobit cu siruri luminoase, turturi si globuri, iar piateta va fi traversata de siraguri de turturi luminosi de care vor fi prinsi sase reni. In plus, gangul dintre Piata Sfatului si Piata Enescu va fi iluminat cu siruri de turturi.

O alta artera importanta din centrul vechi al Brasovului este strada Republicii, care va fi acoperita cu un plafon luminos de 500 de metri lungime si 10 metri latime, iar la intrarea dinspre Modarom vor fi amplasati doi ingerasi din leduri. O alta bolta luminoasa va fi montata si pe strada Michael Weiss. Ornamentele luminoase vor fi si pe stalpii de iluminat din centrul vechi, pe bulevardul Eroilor, strazile Muresenilor, G. Baritiu, Livada Postei, N. Iorga, unde vor fi montate 80 de modele cu stelute, de 2,8 metri inaltime si un metru latime, iar in Parcul Titulescu, in zona locului de joaca vor fi montate, de asemenea, modele luminoase.

Citeste si:
Cum erau sărbătorile de iarnă pentru Ruby în copilărie: „După ce se...
Cum erau sărbătorile de iarnă...

Primarul George Scripcaru va aprinde iluminatul de sarbatori in 6 decembrie, incepand cu ora 17.00, cand pe scena din Piata Sfatului vor urca colindatori, iar evenimentul se va incheia cu un concert Andra. Odata cu aprinderea iluminatului festiv, in fiecare weekend pe scena din Piata Sfatului vor urca colindatori, iar in perioada 21-23 decembrie pe scena din Piata Sfatului va avea loc spectacolul ”Nasterea Ta, Doamne Iisuse!“


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.