Sefii posturilor de Politie din comunele sibiene Iacobeni si Laslea au primit, luni, Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne, pentru modul in care au intervenit dupa accidentul aviatic din judetul Sibiu, informeaza MAI.

Agentul-sef de Politie Eduard-Dumitru Cavaleru si agentul principal de Politie Lucian-Aurel Badiu, sefii posturilor de politie Iacobeni, respectiv Laslea, au primit Placheta de Onoare de la ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, in cadrul unei ceremonii desfasurate la sediul ministerului.

"Stimati invitati, dragi colegi din toata tara, este o mare onoare pentru Guvernul Romaniei, pentru conducerea Ministerului Afacerilor Interne, prezenta aici, pentru mine in calitate de viceprim-ministru pentru securitate nationala, sa acordam cea mai inalta distinctie a ministerului nostru unor colegi: ma refer aici la agentul principal Badiu si la agentul-sef Cavaleru, doi oameni, doi colegi care si-au facut datoria. Au fost la datorie, vineri, salvand doua vieti", a spus Oprea, la ceremonie, scrie MEDIAFAX.

Cei doi politisti au multumit vicepremierului pentru inaltele distinctii conferite. Agent-sef de politie Cavaleru Eduard-Dumitru a spus ca "este convins ca orice politist, din orice parte a tarii, ar fi facut la fel". "Acolo, in acele momente, am fost o echipa, o echipa formata din cetateni si politisti. Am fost primii dintre colegii nostri care au ajuns si intervenit la fata locului si asta cred ca a contat pentru salvarea celor doi. Suntem alaturi de familiile indurerate si avem speranta ca cei pe care am reusit sa ii salvam se vor insanatosi cat mai repede", a spus el.

La randul sau, agentul principal de politie Badiu Lucian-Aurel a declarat: "Este datoria noastra de politisti sa acordam tot sprijinul celor care au nevoie de el...Cu aceasta ocazie, permiteti-mi sa multumesc cetatenilor si colegilor mei, tuturor celor care au fost alaturi de noi in efortul de a acorda primul ajutor victimelor. Avand in vedere ca am fost primul care am ajuns la locul accidentului, ceea ce a contat pentru mine atunci era sa-i salvam pe supravietuitori".

Citeste si:
Podul Minciunilor din Sibiu se închide pentru lucrări de reparație
Podul Minciunilor din Sibiu...

Eduard-Dumitru Cavaleru are 34 de ani si este absolvent al Scolii de agenti de politie "Vasile Lascar" din Campina, promotia 2001.
Lucian-Aurel Badiu are 28 de ani si este incadrat in MAI din 2006.

Un elicopterul militar al Bazei Aeriene 71 Campia Turzii s-a prabusit vineri, in jurul orei 10.50, intr-o zona impadurita aflata intre localitatile Laslea, Malancrav si Iacobeni din judetul Sibiu. In urma accidentului, opt militari din aparatul de zbor au murit, iar doi supravietuitori au fost preluati de un elicopter SMURD si dusi la un spital din Targu Mures, de unde au fost transportati la Spitalul de Arsi din Capitala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.