Peste 2,1 miliarde de persoane din lume, reprezentand aproape 30% din populatia mondiala, sunt supraponderale sau obeze, iar acest flagel urmeaza sa afecteze jumatate dintre adultii de pe Terra pana in anul 2030, potrivit unui studiu publicat joi, transmite AFP.

Obezitatea provoaca aproximativ 5% din totalul deceselor pe plan mondial si genereaza costuri la fel de mari pentru economia mondiala precum fumatul si conflictele armate, afirma autorii unui studiu realizat recent de McKinsey Global Institute.

Studiul lanseaza comunitatii internationale un apel pentru "o reactie coordonata" a guvernelor, comerciantilor si actorilor din sectorul agroalimentar, afirmand ca o astfel de initiativa ar putea sa ajute aproximativ 20% dintre obezi sa revina la o greutate normala in mai putin de 10 ani.

Studiul citeaza, de asemenea, 74 de recomandari, precum reducerea portiilor din restaurantele fast-food, introducerea unor alimente sanatoase in scoli si necesitatea de a-i educa pe parinti.

Obezitatea genereaza in fiecare an costuri de 73,8 miliarde de dolari prin prisma cheltuielilor de sanatate publica si a scaderii productivitatii economice.

Este considerata obeza orice persoana al carei indice de masa corporala (IMC) este mai mare de 30. O persoana supraponderala are un IMC cuprins intre 25 si 30. IMC reprezinta raportul dintre greutate si patratul inaltimii unei persoane, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.