Doua elicoptere SMURD si o echipa de procurori militari si criminalisti din Inspectoratul General al Politiei Romane au fost trimise, vineri, in judetul Sibiu, la locul unde s-a prabusit elicopterul apartinand Ministerului Apararii Nationale, informeaza Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit reprezentantilor MAI, tot acolo se deplaseaza si ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea.

"La acest moment, forte ale Politiei Romane, ISU Sibiu si doua elicoptere SMURD sunt in deplasare spre zona unde a avut loc impactul. Un al treilea elicopter este pregatit pentru interventie. Primele forte ale politiei Romane au ajuns deja la fata locului", a precizat sursa citata.

MAI precizeaza si ca a fost activat de urgenta Centrul Operational de Comanda al Guvernului Romaniei si Centrul de Comanda al MAI, pentru coordonarea actiunilor de salvare a supravietuitorilor si cercetarea conditiilor in care a avut loc accidentul.

Elicopterul militar care s-a prabusit, vineri, in jurul orei 10.50, in judetul Sibiu, intr-o zona impadurita aflata intre localitatile Laslea, Malancrav si Iacobeni din judetul Sibiu, apartinea Bazei Aeriene 71 Campia Turzii.

Opt persoane au murit dupa prabusirea aparatului de zbor, iar alte doua au fost evacuate cu elicopterul SMURD ajuns de la Targu Mures, au anuntat reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu. Zona unde s-a prabusit elicopterul este greu accesibila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.