Orasul Varna din Bulgaria a fost desemnat, miercuri seara, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Cluj-Napoca, drept Capitala Europeana a Tineretului in anul 2017, de catre Forumul European al Tineretului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ceremonia de desemnare a titlului de Capitala Europeana a Tineretului 2017 a avut loc, miercuri seara, la un hotel de patru stele din Cluj-Napoca, in prezenta primarului Emil Boc si a reprezentantilor administratiilor locale din orasele candidate Cascais (Portugalia), Galway (Irlanda), Newcastle (Marea Britanie), Perugia (Italia) si Varna (Bulgaria).

Presedintele Forumului European al Tineretului, Peter Matjasic, a declarat ca juriul tineretului european a stabilit drept castigator orasul Varna din Bulgaria, scrie MEDIAFAX.

"Varna are mai multe calitati, a candidat de mai multe ori, cei de acolo au demonstrat ca sunt creativi, chiar au crezut in acest proiect. Juriul a apreciat elemente de inovare sociala, care ii include pe tinerii antreprenori. A contat in luarea acestei decizii spiritul de colaborare, motivarea, angajamentul tinerilor din Varna", a spus Matjasic.

La randul sau, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat ca recomanda Primariei din Varna sa aiba incredere in tineri, pentru ca ei dau semnalul cu privire la viitor.

"Trebuie sa tii cont de tineri, asa cum si Romania a tinut cont in alegerile prezidentiale de semnalul dat de tineri si de societatea civila. Sper ca municipiul Cluj-Napoca, desemnat Capitala Europeana de Tineret in 2015, sa fie un model pentru Varna si pentru toate orasele care vor detine acest titlu dupa 2015. Sper ca anul viitor sa aducem Europa la Cluj, asa cum ducem Clujul in Europa", a spus Boc.

Ceremonia de desemnare a titlului de Capitala Europeana a Tineretului 2017 a avut loc in cadrul Targului de Organizatii si de Orase "Youth Fair", care se desfasoara la Cluj-Napoca si la care au participat peste 400 de tineri din Europa.

Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

Forumul European al Tineretului reuneste 99 de organizatii de tineret din 49 de tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.