Un pacient din doi nu respecta tratamentul cu antibiotice, peste 34 la suta dintre bolnavii care urmeaza un astfel de tratament uita sa ia cel putin o doza si doar 32,6 la suta respecta cu strictete intervalul de administrare al dozelor, potrivit unui studiu.

"Peste 34 la suta din pacientii care urmeaza un tratament cu antibiotice uita sa ia cel putin o doza pe parcursul tratamentului si doar 32,6 la suta respecta cu strictete intervalul de administrare a dozelor. Aceasta greseala este cel mai frecvent intalnita in randul pacientilor la care se adauga si faptul ca dupa trei zile de administrare, doar 44 la suta dintre pacienti mai respecta tratamentul prescris. Acestia ori renunta complet la medicatie, ori nu mai respecta intervalul de administrare", arata statisticile prezentate de compania Sandoz.

Conform statisticilor, in medie, fiecare roman a urmat in ultimele 12 luni un tratament cu antibiotice. Administrarea incorecta a antibioticelor duce la aparitia bacteriilor rezistente la aceste medicamente. Astfel, afectiunea poate dura mult mai mult sau pot aparea complicatii serioase, fiind necesar un tratament mai indelungat si adesea mult mai costisitor. In unele cazuri, bacteriile rezistente la antibiotice pot duce chiar la decesul pacientului. Totodata, bacteriile rezistente la antibiotice pot fi transmise si altor persoane, chiar daca acestea nu au luat medicamentele, scrie MEDIAFAX.

De aceea, atunci cand se iau antibiotice, trebuie respectat cu strictete numarul de administrari prescrise, intervalul orar dintre acestea si durata tratamentului, mai spune compania cu ocazia Zilei Europene a Informarii despre Antibiotice (18 noiembrie).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.