Pac-Man, Astro Fighter si Kung-Fu Master se numara printre cele aproximativ o mie de jocuri video vintage care pot fi consultate gratuit de internauti pe site-ul Internet Arcade, informeaza lefigaro.fr.

Nostalgicii acestor jocuri video au multe motive de bucurie, dupa ce site-ul Internet Arcade a publicat online peste 1.000 de jocuri datand din anii '70 pana in anii '90, care pot fi consultate direct cu ajutorul unui navigator web. Cele mai multe dintre aceste jocuri vintage sunt de lupta, de sport, de indemanare si de aventuri, scrie MEDIAFAX.

Utilizatorii nu au nevoie sa descarce niciun program utilitar. Dupa ce au deschis jocul, ei trebuie sa faca un simplu clic pe mentiunea "Run an in-browser emulation" si sa urmeze instructiunile. Ei vor trebui, dupa caz, sa foloseasca tasta SPACE pentru a lansa jocul si, apoi, sa apese pe butonul "inserati o moneda". Jocurile pot fi jucate in doi, folosind butoanele "Player 1" si "Player 2".

Multe jocuri video din acea perioada necesitau un joystick pentru a dirija personajele si pentru a realiza diverse actiuni. Gratie programului de simulare Internet Arcade, utilizatorul controleaza jocul cu ajutorul tastelor sageti de pe tastatura, tasta SPACE si tastele CTRL si ALT. Tasta TAB permite afisarea reglajelor tastelor si personalizarea acestora.

Utilizatorii trebuie de asemenea sa isi activeze Javascript, intrucat programul de simulare se sprijina pe acest limbaj de programare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.