Mii de persoane manifesteaza la Guvern, pentru prelungirea scrutinului pentru romanii din diaspora, dupa ce au vazut rezultatele exit poll-urilor, mai multi manifestanti incepand sa scandeze "Ponta, nici nu stii cat de mic incepi sa fii".

[UPDATE]

Miile de manifestanti din Capitala, care au incercat sa ajunga la sediul PSD, fiind opriti de jandarmi in Piata Regelui, au revenit in Piata Victoriei, devenita neincapatoare.

Manifestantii au vrut sa ajunga la PSD, dar un dispozitiv de jandarmi au inconjurat Piata Regelui, oprinndu-le inaintarea. Revoltati, protestatarii au strigat "Rusine sa va fie", "Jandarmeria apara hotia", "Noi cu mainile goale, voi cu bastoane", "PSD, ciuma rosie" si "Libertate".

Ei au pornit, dupa ora 21.30, de la Guvern, pe soseaua Kiseleff, spre sediul PSD, cantand "Ole, ole, ole, ole! Mickey Mouse nu mai e" si "Daciana, dragostea mea".

In drumul lor, mai multi protestatari au rupt trei bannere electorale in care era promovat Victor Ponta, in aplauzele celorlalti.



Update

Manifestantii, opriti de jandarmi in Piata Regelui, aproape de sediul PSD

Manifestantii din Capitala au pornit, de la Guvern, pe soseaua Kiseleff, spre sediul PSD, cantand "Ole, ole, ole, ole! Mickey Mouse nu mai e" si "Daciana, dragostea mea", fiind opriti de jandarmi, in Piata Regelui. Dupa ce manifestantii au intrat pe soseaua Kiseleff, jandarmii au blocat accesul acestora spre sediul PSD, inconjurand Piata Regelui. De acolo, cele cateva mii de manifestanti adunati nu au mai putut inainta, incepand sa strige "Rusine sa va fie", "Jandarmeria apara hotia", "PSD, ciuma rosie" si "Libertate".

La ora difuzarii acstei stiri, Piata Regelui este neincapatoare pentru multimea de manifestanti, care protesteaza si pe strazile dimprejur. In drumul lor, mai multi protestatari au rupt trei bannere electorale in care era promovat Victor Ponta, in aplauzele celorlalti.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...


Manifestantii se afla in fata Guvernului, unde sunt incadrati de jandarmi. Dupa ora 21.00, acestia au cautat rezultatele exit poll-urilor, iar la aflarea acestora, unii au inceput sa scandeze "Ponta, nici nu stii cat de mic incepi sa fii".

Doua exit poll-uri il prezinta pe Victor Ponta drept castigatorul alegerilor, cu o pondere de 50,72, respectiv 50,9 la suta din voturi, alte doua pe Klaus Iohannis, cu 51,5, respectiv 50,9 la suta din voturi, iar un al patrulea exit poll atribuie cate 50 la suta din voturi fiecarui candidat.


Rezultate ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: Ponta sau Iohannis? Cine va fi noul PRESEDINTE?

Oamenii s-au adunat, duminica seara, in Piata Universitatii din Capitala, cerand ca romanii din diaspora sa poata vota si dupa ora 21.00. Ei au spus ca au iesit in strada in semn de solidaritate cu romanii din diaspora care si in turul al doilea al alegerilor prezidentiale stau la cozi interminabile pentru a ajunge sa voteze. Manifestantii, in majoritate tineri, au steaguri tricolore si bannere pe care scrie "Iesi din casa daca iti pasa", "Tot pentru vot, tot pentru tara", "Lasati diaspora sa voteze", "Votul nu e o lozinca" si "Anual diaspora aduce miliarde de euro/dolari, Po(a)nta le fura dreptul de vot!". Acestia scandeaza "Cozile de la Paris sunt la fel ca-n comunism", "Dati ordonanta, sa voteze Franta", "Tovarasi, prelungiti votul" si "Democratia e votul, nu hotia", dar si lozinci la adresa Ministerului Afacerilor Externe. Zeci de mii de romani stau la cozi la sectiile de votare din Europa, unii dintre ei asteptand inca de la orele 5.00-6.00 dimineata, inainte de deschiderea sectiilor de votare.

Citeste si:
Al doilea tur al alegerilor prezidențiale ar putea avea loc odată...
Al doilea tur al alegerilor...

La Paris, peste 5.000 de oameni asteapta sa voteze la cele doua sectii de votare, unde cozile s-au format, de asemenea, inainte de deschiderea urnelor. In Germania, peste 10.000 de romani stau, duminica seara, la coada la sectiile de vot din Munchen, Stuttgart, Bonn, Berlin si Hamburg, unde timpul de asteptare este de ore bune, iar oamenii continua sa vina.

Peste 12.000 de romani stau la coada, duminica, la cele trei sectii de votare din Londra, oamenii asteptand ore in sir si fiind hotarati sa nu plece, desi nu sunt convinsi ca vor ajunge sa voteze. Si la Consulatul roman de la Torino, peste 5.000 de oameni stau la coada pentru a-si exercita dreptul de vot. La Consulatul de la Torino au sosit mai multi jandarmi italieni pentru a asigura ordinea, in conditiile in care oamenii au inceput sa scandeze mesaje antiguvernamentale, nemultumiti ca trebuie sa astepte ore in sir pentru a putea vota, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
INSCOP: Mai mult de jumătate dintre români preferă un candidat...
INSCOP: Mai mult de jumătate...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.