Nuvela "With Your Wings" de John Steinbeck, niciodata editata si considerata pierduta dupa ce a fost lecturata de Orson Welles intr-o emisiune radiofonica in 1944, a fost regasita si publicata in aceste zile de revista The Strand Magazine, informeaza lefigaro.fr.

"With Your Wings" este o povestire care a fost scrisa special pentru Orson Welles, care a citit-o, in iulie 1944, intr-una dintre emisiunile sale radiofonice. Nici chiar expertii in opera lui Steinbeck nu cunosteau prea multe lucruri despre acest text.

Andrew F. Gulli, redactorul-sef al revistei The Strand Magazine, o publicatie trimestriala americana, este acela care a gasit transcrierea povestirii in arhivele Universitatii Texas, scrie MEDIAFAX.

Nuvela "With Your Wings" spune povestea locotenentului William Thatcher, un barbat afro-american, fapt rar in epoca, care tocmai primise in cadrul unei ceremonii o decoratie importanta. Cariera lui militara fiind incheiata, William se intoarce in viata civila. Se urca in masina, un model vechi de Ford A, si se indreapta spre orasul natal. Acolo este intampinat ca un erou sau cel putin ca o vedeta.

"Steinbeck era un idealist, considera ca America era o tara minunata care avea multe de oferit, dar era de asemenea constient de reversul medaliei: inegalitatile. Putea sa vada cupiditatea si excesul distrugator al clasei muncitoare. Aceasta povestire este o modalitate de arata clasei de mijloc americane ca afro-americanii poarta pe umerii lor o responsabilitate uriasa: sa apere Statele Unite si sa apere Aliatii in timpul razboiului", scrie Andre F. Gulli.

John Ernst Steinbeck, nascut pe 27 februarie 1902, in Salinas, California, este unul dintre cei mai cunoscuti scriitori americani din secolul al XX-lea. Recompensat cu premiul Pulitzer pentru romanul "Fructele mainiei" (1939), John Steinbeck este autorul altor volume de succes, precum "La rasarit de Eden" (1952) si "Soareci si oameni" (1937). Autor a 27 de carti, care includ 16 romane, sase volume de non-fictiune si cinci colectii de proza scurta, John Steinbeck a primit premiul Nobel pentru literatura in anul 1962.

Citeste si:
Ai vrut sa te imbogatesti peste noapte
Ai vrut sa te imbogatesti...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.