UNESCO a lansat Biblioteca Mondiala a Stiintei (World Library of Science/ WLoS), cu ocazia Zilei mondiale a stiintei in folosul pacii si dezvoltarii, celebrata la sediul general din Paris al acestei organizatii, informeaza presa internationala.

WLoS este o biblioteca online care dispune deja de peste 300 de articole de referinta, 25 de volume online si peste 70 de inregistrari video puse la dispozitia cititorilor de editorii revistei Nature, cea mai citita publicatie stiintifica din lume. WLoS este, de asemenea, o platforma digitala de predare si invatare a principiilor comunitare. Ea ofera utilizatorilor posibilitatea de a participa la o serie de cursuri deja existente, sa isi construiasca propriul grup si sa intre in contact cu alti studenti, scrie MEDIAFAX.

WLoS este o baza de date online accesibila gratuit care se adreseaza comunitatii mondiale a utilizatorilor de internet. Fruct al eforturilor comune depuse de UNESCO, Nature Education si grupul Roche, noua Biblioteca Mondiala a Stiintei a fost conceputa pentru a oferi un acces gratuit tuturor studentilor din lume, mai ales pentru cei din regiuni dezavantajate, la cele mai recente informatii stiintifice. Studentii vor avea totodata posibilitatea de a isi impartasi experientele si cunostintele dobandite prin intermediul unor discutii cu colegii si profesorii lor pe aceasta platforma online.

WLoS va permite studentilor din lumea intreaga sa acceada la continuturi stiintifice, favorizand egalitatea de sanse, stimuland stiintele educationale, promovand folosirea de resurse educative libere si construind comunitati de studenti si profesori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.