Un autoportret alb-negru al compozitoarei si fotografei Sabina Ulubeanu, codirector artistic al Festivalului de Arte Noi InnerSound din Bucuresti, este expus, alaturi de 49 de lucrari ale unor artisti din toata lumea, la una dintre cele mai cunoscute galerii de arta din Viena, West 46.

Expozitia are loc la Bienala de fotografie "Eyes On" si este deschisa pana pe 7 noiembrie, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.

Autoportretul alb-negru realizat de Sabina Ulubeanu a fost selectat din peste 300 de inscrieri si este prezentat la Luna europeana a fotografiei, aflata la a sasea editie, manifestare care are loc in orasele Viena, Berlin, Atena, Bratislava, Budapesta, Ljubljana, Luxembourg si Paris.

Expozitia de autoportrete isi propune sa reaminteasca publicului ca, "in euforia generala a selfie-urilor realizate cu telefonul mobil, s-a pierdut din vedere faptul ca, de-a lungul secolelor, nenumarati artisti au creat autoportrete valoroase". Fotografia digitala ofera un alt grad de accesibilitate si a transformat "selfie-ul" intr-un etalon al culturii contemporane.

"Tehnologia actuala actioneaza ca o ispita atunci cand vorbim despre selfie-uri. Momente imprastiate, uneori pline de farmec", a declarat Sabina Ulubeanu. "A fost o provocare sa am aceasta experienta de fotografiere in plina era digitala. In opinia mea, obsesia imaginii de sine nu are ce cauta intr-un autoportret veritabil, asta este ceea ce am incercat sa transmit prin autoportretul pe care l-am facut, un «selfie» reinterpretat, cum am spune astazi. Am aflat despre concurs din newsletter-ul pe care il primesc de la laboratorul foto vienez Cyberlab. Aveam o astfel de fotografie, din septembrie 2006, una dintre primele mele tentative de autoportret. Intr-o fotografie autoportret se intalnesc, cu bune si rele, amintirile tale despre tine, prezentul format din tot ce stii din punct de vedere artistic in acel moment, precum si gandurile despre viitor. E cheia care te deschide catre ceilalti", a mai spus Sabina Ulubeanu.

Citeste si:
O celulă teroristă islamistă a planificat atacuri asupra...
O celulă teroristă islamistă...

270 dintre cele 300 de fotografii inscrise in concurs pentru Bienala de fotografie "Eyes On" pot fi vazute intr-o galerie online, in timp ce doar 50 au fost expuse in format clasic, in galeria West46 din Viena. Juriul a fost format din personalitati marcante ale scenei fotografice austriece.

Compozitoarea si fotografa Sabina Ulubeanu s-a nascut in 1979, in Bucuresti. Compozitiile sale au fost interpretate in Europa si Statele Unite ale Americii si premiate la concursuri nationale si internationale, iar fotografiile sale au fost prezentate in expozitii personale si de grup in Bucuresti, Viena, Lisabona, Haga etc.

Din 2012, Sabina Ulubeanu este codirector artistic al Festivalului International de Arte Noi InnerSound, eveniment care se desfasoara anual in Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.