Peste 130.000 de euro au fost stransi din donatii, sponsorizari si vanzare de bilete la concertul caritabil care a avut loc, sambata, la Ateneul Roman din Bucuresti, pentru a sustine programul "Tinere Talente", au declarat reprezentanti ai Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei.

Sambata seara, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a organizat la Ateneul Roman din Bucuresti a saptea editie a concertului in scopul strangerii de fonduri in beneficiul programului "Tinere Talente". Evenimentul a avut loc de ziua Regelui Mihai, iar fondurile stranse la editia din acest an a concertului vor sprijini programul national "Tinere Talente" - editia 2015.

Pentru alegerea castigatorilor programului se va face o selectie, in luna decembrie, tineri artisti talentati din toata tara, elevi, studenti la licee si universitati de arte putand sa-si depuna candidatura. Prima conditie este sa fie cazuri sociale, iar, ulterior, un juriu de specialitate ii va alege pe cei mai buni, au declarat, duminica, pentru MEDIAFAX reprezentanti ai Fundatiei Principesa Margareta. Anul acesta, au fost alesi 32 de tineri care sa beneficieze de programul "Tinere Talente".

Cei mai promitatori tineri artisti romani din domeniul muzicii clasice si al artelor plastice, aflati la inceput de cariera si in imposibilitatea de a se dezvolta pe viitor din motive financiare, vor primi burse de studiu, mentorat si oportunitati de promovare. In ultimii ani, peste 170 de tineri artisti plastici si muzicieni au reusit performante extraordinare cu sustinerea fundatiei.

Pianista Alexandra Dariescu si orchestra Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, au concertat pe scena Ateneului Roman sambata, de ziua Regelui Mihai I, pentru sustinerea programului "Tinere Talente".

Scopul infiintarii orchestrei Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei este de a oferi posibilitatea tinerilor romani sa ia contact cu stilul de lucru si repertoriul abordat la nivelul unei orchestre profesioniste si de a interactiona cu muzicieni consacrati. De asemenea, initiativa are obiectivul de a-i promova pe cei mai talentati tineri muzicieni in fata publicului roman.

Citeste si:
Principesa Margareta şi Principele Radu vor efectua o vizită la...
Principesa Margareta şi...

In debutul concertului regal, trei "Tinere Talente" - soprana Diana Alexe, mezzosoprana Cosmina Stancu si tenorul George Virban - au urcat pe scena Ateneului Roman pentru a interpreta arii din opere cunoscute precum "La Traviata", "Carmen" si "Linda di Chamounix".

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei (FPMR) a fost infiintata in 1990 de principesa Margareta impreuna cu tatal sau, Regele Mihai I al Romaniei. Prin programele dezvoltate, fundatia urmareste sa stimuleze voluntariatul si sa inspire spiritul comunitar, specificul proiectelor sale fiind dat de caracterul lor intergenerational.

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a fost desemnata de romani drept cea mai onesta organizatie neguvernamentala, in studiul Envero Brand Trust Index.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.