Procurorul DNA a cerut, vineri, la Tribunalul Bucuresti, sa fie pus sechestru pe bunurile lui Nicusor Constantinescu, in dosarul in care este acuzat ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, solicitarea nemaifiind solutionata intrucat avocatul acestuia a recuzat judecatorul.

La termenul de vineri al dosarului in care presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta este acuzat de abuz in serviciu, pentru ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, procurorul DNA prezent la sedinta de judecata a cerut instantei sa dispuna punerea sub sechestru a tuturor bunurilor lui Nicusor Constantinescu, pentru a fi recuperat prejudiciul, daca instanta va stabili definitiv ca acesta este vinovat si il va obliga sa plateasca daune.

Procurorul a solicitat instantei sa fie pun sechestru asigurator pe bunurile mentionate in ultima declaratie de avere de catre presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, publicata pe site-ul institutiei pe care acesta a condus-o, scrie MEDIAFAX.

Dupa aceasta solicitare, avocatul lui Nicusor Constantinescu a cerut recuzarea magistratului care judeca dosarul. In aceste conditii, cererea procurorului DNA nu a mai fost solutionata la termenul de vineri. In cazul cererii de recuzare a judecatorului, o solutie va fi pronuntata de Tribunalul Bucuresti la 31 octombrie.

In acest dosar, Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata in luna mai, sub acuzatia abuz in serviciu, alaturi de el fiind deferit justitiei directorul RAJDP Constanta, Adrian Gambuteanu, pentru aceleasi acuzatii, dupa ce niciunul dintre cei doi nu s-a supus controlului Curtii de Conturi.

Nicusor Constantinescu, cercetat de DNA in mai multe dosare, se afla de mai multe luni in SUA, la tratament pentru cancer de prostata.
Tribunalul Bucuresti a dispus, in 23 iulie, arestarea lui Nicusor Constantinescu, urmare a propunerii facute de DNA dupa mediatizarea unor imagini in care presedintele suspendat al CJ Constanta fumeaza la terasa unui restaurant din New York. Decizia a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Solutia a fost mentinuta in 7 august de Curtea de Apel Bucuresti, care a aratat, in motivarea deciziei, ca apararea lui Constantinescu nu s-a bazat pe inscrisuri medicale credibile care sa arate ca "inculpatul se afla internat in stare grava intr-un spital din New York", la momentul cererii Directiei Nationale Anticoruptie.

Citeste si:
Oana Lis și-a pus fanii pe jar. Ce avere ar fi primit vedeta:...
Oana Lis și-a pus fanii pe...

In 29 august, tot Curtea de Apel Bucuresti a admis o contestatia in anulare a procurorilor anticoruptie, stabilind astfel ca Tribunalul Bucuresti sa emita mandat european de arestare pe numele lui Nicusor Constantinescu si sa-l dea pe acesta in urmarire internationala.

Pe numele lui Constantinescu a mai fost emis un mandat international de arestare, dupa ce acesta nu a revenit in tara in urma unei operatii facute in SUA. Masura de arestare, dispusa de Tribunalul Capitalei, nu a fost insa mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, motiv pentru care mandatul a fost anulat.

Nicusor Constantinescu arata, intr-un comunicat transmis recent, ca a informat mai multe institutii, intre care Ambasada SUA si Departamentul de Stat al SUA, despre "deciziile abuzive" luate impotriva sa.

Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in trei dosare penale. Intr-unul dintre acestea este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, in altul ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in cel de-al treilea, pentru ca a atribuit nelegal terenuri. Intr-un alt dosar, seful CJ Constanta este cercetat pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa lui au fost gasite, la perchezitii, 15 cartuse de calibrul noua milimetri.

Citeste si:
Blue Air a intrat în insolvență. Compania are datorii de peste 230...
Blue Air a intrat în...

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, declara, la inceputul lunii septembrie, ca exista informatii cu privire la locul in care se afla Nicusor Constantinescu, dar procedurile de extradare nu sunt publice si "orice risc de forma sau de fond risca sa prelungeasca procedura sau sa o anuleze".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.