Rezervoarele suplimentare de combustibil ale unei aeronave MiG-21 LanceR (Baza 71 Aeriana Campia Turzii) s-au desprins de avion, intr-o zona nepopulata, pe timpul executarii unui zbor de antrenament, o comisie a SMFA cercetand cauza producerii incidentului, informeaza MApN.

"Marti, 21 octombrie, in jurul orei 16.00, pe timpul executarii unui zbor de antrenament, rezervoarele suplimentare de combustibil ale unei aeronave MiG-21 LanceR (Baza 71 Aeriana Campia Turzii) s-au desprins de avion, intr-o zona nepopulata", se arata in comunicatul de presa transmis de Ministerul Apararii.

Conform sursei citate, "o comisie a Statului Major al Fortelor Aeriene cerceteaza cauza producerii incidentului de zbor".

Surse din cadrul MApN au declarat pentru MEDIAFAX ca din primele cercetari rezulta ca rezervoarele s-ar fi desprins in urma unei defectiuni tehnice.

"Rezervoarele suplimentare de combustibil desprinse de pe un MiG - 21 LanceR erau, din fericire, goale, si au cazut intr-o zona nepopulata situata undeva intre judetele Suceava si Bistrita-Nasaud. Avionul nu a fost pus nicio clipa in pericol de acest incident de zbor care este investigat de o comisie a Statului Major al Fortelor Aeriene. Din primele cercetari rezulta ca rezervoarele s-ar fi desprins, cel mai probabil, in urma unei defectiuni tehnice", au mai aratat sursele citate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.