Marcel Iures va oferi duminica, o reprezentatie a spectacolului "Absolut!", o productie a Teatrului Act din Bucuresti, dupa "Ivan Turbinca" de Ion Creanga, la Leicester Square Theatre din West End-ul londonez.

In acest spectacol, care se joaca in Romania cu casa inchisa de peste trei ani, Marcel Iures realizeaza un adevarat tur de forta, intr-o punere in scena moderna, pe cat de plina de umor, pe atat de surprinzatoare, a clasicei povesti a lui Ion Creanga "Ivan Turbinca". Regia spectacolului, prezentat la 125 de ani de la moartea povestitorului, apartine unuia dintre cei mai importanti regizori romani contemporani, Alexandru Dabija.

Montarea accentueaza liniile esentiale ale existentei umane, dincolo de detaliile vietilor individuale, concrete, in care intalnirea cu Dumnezeu, Moartea si Diavolul raman momentele fundamentale. Singur cu publicul sau, Marcel Iures recreeaza - cu o virtuozitate iesita din comun, cu verva, dar si cu finete - un spectru larg de personaje, ipostaze, de fapt, al omului generic in fata Absolutului, scrie MEDIAFAX.

Asa cum declara Alexandru Dabija, miza acestui spectacol este una majora: "Polemic si terapeutic ne incercam puterile cu periculoasa arta a spunerii unei povesti. Si nu una oarecare. E vorba despre o poveste printre personajele careia se afla Dumnezeu, Moartea, Dracul… Oamenii care or sa o asculte isi vor aminti, pentru o vreme, ca se poate vorbi despre lucruri mari si esentiale fara fasoane, cu umor si nepasare".

Spectacolul este prezentat la Londra de Institutul Cultural Roman si va fi jucat in limba romana cu supratitrare in limba engleza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.