Darius Valcov, ministrul delegat pentru buget, a declarat, sambata seara, la Suceava, ca proiectul legii bugetului pentru anul 2015 va fi prezentat la mijlocul lunii noiembrie-inceputul lunii decembrie, probabil de viitorul premier.

Valcov, care a participat la o intalnire cu oameni de afaceri suceveni, a spus ca proiectul de buget va fi prezentat cel mai devreme la mijlocul lunii noiembrie.

"Undeva la mijlocul lunii noiembrie-inceputul lunii decembrie. Probabil viitorul premier il va prezenta in sedinta de Guvern", a spus ministrul delegat pentru buget. Intrebat de ziaristi daca in aceste conditii actualul premier va trebui sa demisioneze, Valcov a mentionat ca nu vrea sa faca politica la o intalnire cu oameni de afaceri, dar ca el crede ca actualul prim-ministru va avea un alt loc de munca.

Valcov a declarat ulterior, intr-o conferinta de presa, ca in proiectul de buget au fost incluse alocari pentru tot ceea ce este legislatie in vigoare in prezent, cum ar fi dublarea alocatiilor copiilor care provin din familii defavorizate. Intrebat daca este inclusa majorarea cu 30 la suta a salariilor bugetarilor, Valcov a raspuns ca nu exista inca legislatie pentru aceasta.

"Neexistand o legislatie astazi nu putem sa prindem asa ceva. La nivelul Ministerului Finantelor prindem in proiectul de buget toate acele hotarari sau toate acele legi care aduc un impact bugetar. Nu putem prinde in buget ceva ce este amintit de dumneavoastra", a spus Valcov.

Valcov a precizat ca nu este inca finalizat proiectul de buget si ca o prima forma care sa fie supusa dezbaterii ar putea sa fie prezentata la mijlocul lunii noiembrie. "Acum depinde foarte mult si de viitorul premier si de viitorul cabinet sa-si stabileasca foarte clar exact pasii pana la adoptarea lui", a spus ministrul delegat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.