Numeroase state membre ale Uniunii Europene, inclusiv Romania, vor contribui la operatiunea Triton, care va fi lansata in noiembrie pentru salvarea imigrantilor din Marea Mediterana, anunta Agentia europeana pentru supravegherea frontierelor (Frontex), citata de AFP.

La operatiunea Triton vor participa in total sase nave de patrulare, doua avioane si un elicopter, misiunea fiind coordonata de Italia. Franta, Spania, Finlanda, Portugalia, Islanda, Olanda, Lituania si Malta au anuntat ca vor contribui cu nave si aparate de zbor la operatiunea care va avea un buget de 2,9 milioane de euro pe luna, scrie MEDIAFAX.

In centrele de primire a imigrantilor care vor exista in Italia vor lucra cetateni din Romania, Spania, Franta, Finlanda, Elvetia, Norvegia, Germania, Olanda, Suedia, Portugalia, Austria si Polonia.

"In conformitate cu mandatul Frontex, principalul obiectiv al operatiunii Triton va fi controlul frontierelor maritime, dar salvarea vietilor va fi prioritatea operatiunii", a declarat Gil Arias Fernandez, directorul Agentiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.