O artera principala de circulatie din fiecare oras si municipiu se va numi "1 Decembrie 1918", stabileste o lege initiata de catre ministrul Apararii, Mircea Dusa, si promulgata marti de presedintele Traian Basescu.

Conform unui comunicat al Administratiei prezidentiale, presedintele Traian Basescu a semnat marti Decretul privind promulgarea Legii pentru organizarea si desfasurarea evenimentelor dedicate Zilei Nationale a Romaniei - 1 Decembrie. Legea a fost initiata de Mircea Dusa, in calitate de deputat PSD, si reglementeaza organizarea si desfasurarea evenimentelor dedicate Zilei Nationale a Romaniei la nivelul administratiei publice centrale si locale.

Conform actului normativ, Ziua Nationala a Romaniei va fi marcata de autoritatile publice centrale si locale si celelalte institutii ale statului prin organizarea unor programe si manifestari cultural-educative cu caracter evocator si stiintific, consacrate istoriei patriei, precum si ceremonii militare specifice, organizate de Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne si celelalte institutii din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, scrie MEDIAFAX.

Guvernul si autoritatile administratiei publice locale vor lua masurile necesare pentru ca in aceasta zi drapelul Romaniei sa fie arborat in conformitate cu prevederile Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului Romaniei, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema Romaniei de catre autoritatile si institutiile publice.

In capitala si in municipiile resedinta de judet se vor organiza ceremonii de sarbatorire a Zilei Nationale a Romaniei, pe baza normelor convenite intre institutiile prefectului, consiliile judetene, consiliile locale si comenduirile de garnizoana. La solicitarea primarilor pot fi organizate ceremonii militare de sarbatorire a Zilei Nationale a Romaniei si la nivelul altor unitati administrativ-teritoriale.

Finantarea cheltuielilor necesare organizarii ceremoniei militare specifice se face in conformitate cu legile in vigoare, mai prevede actul normativ.
De asemenea, legea stabileste ca "la nivelul municipiilor si oraselor, o artera principala de circulatie centrala va purta denumirea de «1 Decembrie 1918»".

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

Proiectul a fost depus de Mircea Dusa la Parlament, in februarie. In aprilie, acesta a fost adoptat de Senat cu 64 de voturi "pentru", 30 de voturi "impotriva" si 3 abtineri. In 30 septembrie, Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, a adoptat proiectul cu 315 voturi "pentru", niciun vot "impotriva" si 13 abtineri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.