O femeie de 61 de ani, din localitatea Braiesti, a murit, in noaptea de vineri spre sambata, in timp ce se afla la coada la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, de la Iasi, femeia decedand in urma unui stop cardio-respirator.

Femeia se afla de cateva ore la rand, la Catedrala Mitropolitana din Iasi, pentru a ajunge la racla cu moastele Sfintei Parascheva. La un moment dat, i s-a facut rau si a iesit din rand, solicitand ajutorul echipajului medical din zona. Starea femeii s-a agravat rapid, iar medicii au constatat decesul acesteia.

"Persoana avea antecedente cardiace. La sosirea echipajului medical, s-au aplicat metode de resuscitare, dar din nefericire femeia a murit",
a declarat Daniela Cimpoesu, medicul sef UPU-SMURD Iasi. Alti doi credinciosi aflati, de asemenea, in zona Catedralei Mitropolitane din Iasi au acuzat probleme cardiace, dar dupa ce au primit ingrijiri medicale s-au intros la rand, spunand ca se simt bine.

Medicii ii atentioneaza pe credinciosii care vin la sfntele moaste sa nu plece de acasa fara sa aiba asupra lor medicamente, mancare si haine groase. Anul trecut, o femeie din judetul Prahova, de 55 de ani, a murit la Iasi in timp ce astepta sa se inchine la sfintele moaste. Ea avea probleme cardiace, iar pe fondul oboselii si al frigului, i s-a facut rau, murind la scurt timp.

Mii de oameni veniti din toate colturile tarii asteptau, sambata dimineata, la rand la Catedrala Mitropolitana din Iasi pentru a se inchina la sfintele moaste depuse intr-un baldachin in curtea lacasului de cult.

Primii pelerini veniti sa se inchine la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva au inceput sa soseasca la Iasi inca de joi dupa-amiaza, unii dintre acestia asezandu-se la rand cu aproape 24 de ore inainte de scoaterea moastelor din incinta catedralei. Racla cu moastele Sfintei Parascheva a fost scoasa din Catedrala Mitropolitana intr-o procesiune desfasurata vineri dimineata, la care au asistat cateva mii de oameni, racla fiind asezata intr-un baldachin in curtea catedralei.

MINUNILE Sfintei Parascheva

Pelerinii care vor trece pe la racla vor primi cate o cruciulita din partea Mitropoliei Iasi, in total fiind pregatite peste 300.000 de astfel de obiecte de cult. Mai multe artere din zona centrala a orasului au fost inchise, iar pe mai multe cladiri si pe stalpi din jurul Catedralei Mitropolitane au fost montate camere de luat vederi, in timp ce pentru indrumarea pelerinilor au fost organizate doua puncte de informare - la gara si pe bulevardul Stefan cel Mare.

Citeste si:
MMB solicită abrogarea restricţionării accesului pelerinilor din...
Mitropolia Moldovei şi...

De asemenea, in zona Mitropoliei a fost amenajat un punct medical, cu medic si asistent, pentru interventii in caz de urgenta. Cateva sute de mii de pelerini din intreaga tara sunt asteptati in urmatoarele zile la Iasi, pentru a se inchina la moastele Sfintei Parascheva, astfel ca au fost mobilizati peste o mie de jandarmi si politisti care asigura ordinea publica in zona centrala, iar de sambata un elicopter al MAI va survola orasul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.