Dupa zece ani de procese o tanara de 25 de ani din Bacau care a dat in judecata Spitalul Judetean dupa ce ar fi contractat virusul HIV in aceasta unitate medicala va primi despagubiri de un milion de euro.

Tanara a dat in judecata unitatea reclamand ca in anul 1990, cand a fost internata la Spitalul de Pediatrie Bacau, devenit intre timp sectie a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU), a fost infectata cu virusul HIV.

Dupa mai bine de zece ani de procese derulate prin mai multe instante, in iunie 2013 Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat definitiv in acest caz si a decis ca Spitalul Judetean Bacau sa ii plateasca tinerei despagubiri de 4,6 milioane de lei. Pana in prezent, insa, tanara nu a primit acesti bani, astfel ca aceasta a continuat demersurile in instanta, unde a solicitat executarea silita a unitatii medicale, procesele fiind inca pe rol.

Ionel Floroiu, vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Bacau, institutie in subordinea careia se afla SJU, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, ca suma de 4,6 milioane de euro, reprezentand despagubiri pentru tanara infectata cu HIV in spital, a fost alocata CJ din Fondul de rezerva al Guvernului si urmeaza sa fie virata in conturile unitatii medicale.

In sedinta ordinara de maine (vineri -n.r.) a Consiliului Judetean, prin adoptarea hotararii de rectificare a bugetului, banii vor fi redirectionati catre spital pentru a putea plati banii catre acea pacienta, in baza sentintei definitive si irevocabile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Daca aceasta suma de 4,6 milioane lei nu ar fi fost acordata de la Guvern, nu s-ar fi reusit niciodata sa se faca plata direct de catre spital”, a declarat vicepresedintele CJ Bacau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.