De curand a fost inaugurat un nou traseu montan spectaculos. Dupa Transfagarasan si Transalpina, romanii au ocazia sa circule pe Transrarau.

Transraraul este o sosea din Muntii Moldovei, care face legatura dintre Valea Bistritei, de la Chiril si Valea Moldovei, la Pojorata, potrivit svnews.ro.

"Este un drum pe care noi vrem sa il denumim generic Transrarau – Drumul Comorilor, fiind legat de zona de munte, Pietrele Doamnei, de comorile care sunt si in plan natural, avand in vedere ca aici sunt foarte multe resurse naturale, dar si de oamenii din aceste locuri”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nichifor.

Unul dintre principalele puncte de atractie sunt Pietrele Doamnei. O legenda locala spune ca in 1541, domnitorul Petru Rares si-ar fi gasit un loc in muntii Rarau pentru a-si adaposti familia si o parte de avere de hoardele de tatari. Urmariti de cotropitori, doamna Elena, sotia lui Petru Rares si fiul acestora s-ar fi refugiat intr-o pestera sa se roage, iar stanci uriase s-ar fi desprins si ar fi cazut peste locul in care se afla averea, ingropandu-i si pe hoti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.