Meniul zilnic al unui bolnav de la spitalul judetean din Targu Jiu costa 4 lei, suma din care este platita mancarea dar si personalul si utilitatile.
Desi legea prevede ca trebuie data suma de 11 lei pe zi pentru mancare managerii institutiei nu mai sunt in stare sa acorde acesti bani din cauza saraciei. Cu cei 4 lei spitalul trebuie sa asigure minim 2000-2500 de calorii pe zi prin cele trei mese pe care le ofera bolnavilor. Declarativ angajatii bucatariei sustin ca asigura miminul de calorii insa acest lucru este greu de crezut cat timp meniul este alcatuit numai din legume iar carnea apare in farfurii numai o data pe sapatamana, potrivt digi24.ro.

Bolnavii nu au alta solutie decat sa vina cu mancarea de acasa.

Conducerea spitalului spune ca lucrurile se vor schimba incepand cu anul viitor. „Vom incerca o rectificare bugetara. Eu asa am preluat contractul si nu pot face mai nimic. Pot sa intervin in privinta achizitiilor pe materie prima. Asa a fost negociat cu Casa acest capitol bugetar de catre vechea conducere. La anul viitor vom cere mai mult pentru hrana bolnavilor”, a declarat Tiberiu Tataru, managerul Spitalului Judetean Targu Jiu, scire gorjexclusiv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.